Framtidens trådløse nett er her

Vi har testet 54g trådløst nettverk fra Linksys, som er kompatibelt med vanlig 11 Mbit WiFi men MYE raskere!

Framtidens trådløse nett er her
Publisert
Sist oppdatert

Trådløst nett har blitt svært vanlig etter at prisene er lave og utstyret ble enkelt å ta i bruk. Både små og store firma har installert dette, i tillegg til offentlige IP-soner som hoteller og flyplasser samt private brukere.

Selv har vi hatt gleden av trådløst nett hjemme i snart to år, og har også til en viss grad kunnet bruke det på reiser. Men her er det fremdeles alt for få tilbud.

Ytelse i praksis

Trådløst nett på 11 Mbit fungerer glimrende til all ”vanlig bruk”, det er i praksis omtrent like raskt som en typisk ADSL eller Kabel-forbindelse og du kommer ikke i nærheten av 11 Mbit. Vanlig hjemmejobbing med moderate filstørrelser fungerer utmerket, det som ikke fungerer er tunge mediadata. Du kan for eksempel ikke spille av eller redigere et DV-opptak som er overført og ligger på en annen maskin, det går i rykk og napp, ett sekund av gangen.

Digitale bilder og stereo lyd er uproblematisk, selv om store bilder flyter ut over skjermen i stedet for å sprette opp...

Komprimert video som DivX er også greit, hvis det ikke er for mye annen aktivitet på nettverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer