Franz samler chattetjenester

Kjekk Mac-app for deg som bruker flere chattetjenester.

KJEKK APP: Bruker du flere chatte-tjenester, kan Franz samle mange av dem i én og samme app. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
KJEKK APP: Bruker du flere chatte-tjenester, kan Franz samle mange av dem i én og samme app. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere var Adium en av våre absolutte favorittapper for Mac; et chatteprogram som kunne kobles til en rekke tjenester, som MSN, ICQ, Google Talk, Facebook Messenger med flere.

Det kan fortsatt koble seg til mange slike tjenester, men da Facebook i fjor sommer kuttet støtten for XMPP, kunne ikke lenger Adium og tilsvarende apper brukes for å sende meldinger på Facebook.

Og tross alt er det nettopp Facebook Messenger som vi vil anta er den mest populære tjenesten for å sende lynmeldinger til andre.

LES OGSÅ: Ti fiffige Facebook-søk du kanskje ikke kjente til

Kun webversjon

Facebook Messenger er nå tilgjengelig på PC-en ved å peke nettleseren til messenger.com, eller sende meldinger via de vanlige Facebook-sidene.

Dermed er tredjepartsklienter begrenset til å vise webversjonen av Facebooks meldingstjeneste.

En av de som gjør dette på en ganske smidig måte er Franz, som også støtte flere andre tjenester.

STØTTER FLERE: Både Messenger, Skype, Whatsapp, Telegram, Google Talk og flere tjenester støttes av Franz. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
STØTTER FLERE: Både Messenger, Skype, Whatsapp, Telegram, Google Talk og flere tjenester støttes av Franz. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Messenger, Skype, Whatsapp…

Franz er et gratisprogram for Mac, som egentlig bare fungerer som en enkel nettleser der man kan legge til chattetjenestene man bruker.

Disse blir så liggende i hver sin fane, og Franz støtter også varslingssenteret i OSX, slik at du kan få varsler på skjermen om nye meldinger i de ulike appene. Eller ikke. Du velger selv.

Tjenestene som støttes er Facebook Messenger, Telegram, WhatsApp, Google Hangouts, Skype, Slack, HipChat og Grape; alle tjenester som da også kan brukes i et vanlig nettleservindu.

Du legger enkelt og greit til hver tjeneste, logger på og velger hvorvidt du vil motta varsler fra den aktuelle tjenesten. Dernest er det bare å bytte mellom dem ved å klikke på fanene, eller bruke cmd-1, cmd-2 og så videre for å bytte mellom fanene.

Gratis å laste ned

Franz er gratis å laste ned og finnes på meetfranz.com.

Om du har strenge innstillinger i OSX slik at du kun kan laste ned apper fra Mac App Store, må du eventuelt fire litt på dem ved å åpne systemvalg og sikkerhet:

Franz samler chattetjenester


LES OGSÅ: 11 elegante Mac-triks

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer