Freddi Fisk, et interaktivt barnespill

Å bruke spill og animasjoner som pedagogiske virkemidler kan være både effektivt og moro når det gjøres riktig. Vi har sett på Freddi Fisk fra Levende Bøker.

Freddi Fisk, et interaktivt barnespill
Publisert

Spillet er beregnet på barn mellom 3 og 8 år, men fullt utbytte av spillet får ikke barna før de er fra 6 år og oppover. Likevel vil også mindre barn kunne ha moro av spillet, men da først og fremst som underholdning.

Spillet er klassisk i formen, og går ut på å løse en hovedoppgave hvor det å finne forskjellige gjenstander kan komme til nytte senere. Underveis er det mange små og store oppgaver, litt matteøvelser og en spennende oppdagelsesferd i fiskenes verden.

Ingen installasjon

Det kreves ingen installasjon, programmet kjøres rett fra CDen. Det er både PC og Mac-versjon på platen, og systemkravene er beskjedne etter dagens standard.

Vi testet programmet på en 200 MHz Pentium, med et eldre Soundblaster lydkort og PCI-grafikk, og dette var helt uproblematisk.

Klassisk tegnefilm

Spillet fremstår som en tegnefilm, hvor du kan velge i hvilken retning Freddi og kameraten Linus skal svømme. De møter på forskjellige utfordringer i spennede miljøer og samler sammen nyttige gjenstander.

Det er andre som også gjerne vil ha tak i de forsvunne sjøgressfrøene, men dette problemet løses på en svært så fredelig og ikkevoldelig måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer