Freecorder - tar opp det du hører

Hører du noe på PCen som du ønsker å lagre? Her er kanskje den beste gratisløsningen.

Publisert
Sist oppdatert

Nettradio, musikk, intervjuer og portretter. Mye av det som strømmer gjennom PC-høyttalerne dine kunne vært kjekt å ta med seg på MP3-spilleren eller mobiltelefonen, men det er ikke alltid så enkelt.

Det er her Freecorder fra Applian Software kommer inn i bildet. Programmet legger seg som en egen verktøylinje i Firefox og Internet Explorer, og når du hører noe du gjerne vil lagre til harddisken i form av en MP3-fil, er det bare å trykke på "Record"-knappen.

Når sendingen eller sporet er ferdigspilt, kan du bare trykke på stopp-knappen.

Helt til høyre på verktøylinjen ligger til og med en mini nettradiospiller, der du kan legge inn dine favorittkanaler. To kanaler som spiller musikk ligger der allerede.

Alt du kan høre

Programmet klarer å fange lyden uansett kilde, og bruker teknikker som fungerer bedre enn andre programmer som typisk bruker "Stereo Mix" fra lyddriveren når innspillingen pågår.

For det første stilles innspillingsvolumet korrekt uansett hvor høyt du spiller, du kan til og med skru av lyden helt. For det andre spiller den kun inn fra den første lydkilden. Det betyr at lyder som dukker opp i etterkant mens opptaket pågår, som klikk fra nettleseren og lyder fra windowsmiljøet, ikke forstyrrer opptaket. Det er imidlertid mulig å overstyre dette dersom du skulle ønske det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer