Freedom Fighters

Dette ganske fornøyelige lagactionspillet gir deg mye moro så lenge det varer - men det varer ikke så lenge.

Publisert
Sist oppdatert

Våre venner i danske IO Interactive har fått manges øyne på seg med de nyskapende Hitman-spillene. Mens vi venter på Hitman 3, som er under utvikling for tiden, slipper IO et helt nytt spill kalt Freedom Fighters. Konseptet er dramatisk forskjellig fra Hitman – der hvor Hitman var ekstremt stealth-basert, handler Freedom Fighters om å skyte, sprenge og være så lite diskret som mulig.

Historien er ikke akkurat revolusjonerende – spiller foregår i nåtid, men Sovjetunionen ble aldri oppløst og er verdens mektigste stat. Det kulminerer med at de angriper USA, og etablerer en base i New York. Der er der du kommer inn i bildet – som en tidligere rørlegger, og nå frihetskjemper, leder du en gruppe av opprørere til kamp mot okkupantene.

Du er ikke alene

Freedom Fighters er et lagbasert spill. Selv om du begynner det første brettet for deg selv, får du snart muligheten til å rekruttere flere og flere hjelpere. Du kan gi dem ordre, selv om det er ganske begrenset hvor mye du kan bestemme over dem. Ved å trykke på riktige knapper kan du be dem følge etter deg, bli på et bestemt sted og forsvare det, eller angripe et spesifikt mål. Målet bestemmer du ved å zoome inn på det stedet du vil de skal løpe til. Dine soldater tåler ganske mye, og hvis noen av dem dør, er det bare å løpe bort og gi dem et medikit. Det betyr at du kan ofte løse oppgaver ved å sende laget fremover mens du selv holder deg i bakgrunnen og plukker vekk Sovjet-soldatene med sniperrifle. Du kan til og med rekruttere skadde russiske soldater som sverger troskap til deg som takk for medisinsk hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer