Freehand 9 med støtte for Flash

Flash har lenge vært en suksess for avansert og elegant grafikk og animasjon på Internett. Men Flash har vært vanskelig å utvikle. Med illustrasjonsprogrammet Freehand 9 kommer det gode nyheter til både amatører og proffer.

Publisert

Freehand har lenge vært et populært program for utvikling av vektorbasert grafikk. Men det har gått lang tid siden forrige versjon ble lansert, og det kunne virke som om Macromedia hadde gitt opp å videreutvikle Freehand.

Men nå er den her: versjon 9. Og i stor grad er dette det samme programmet som vi kjenner fra før av – nyhetene kommer ikke først og fremst i form av mange, mange nye muligheter for utvikling av vektorbasert grafikk. Derimot er den store nyheten denne gangen at Flash får etterlengtet støtte fra Freehand.

Flash har på mange måter blitt Macromedias flaggskip. Flash var nemlig det første formatet (først under navnet FutureSplash) som klarte å lage imponerende grafikk og animasjoner som kunne brukes på Internett av brukere som bare hadde modemforbindelse. Siden har Flash' popularitet bare vokst, og formatet er i dag nesten å regne som standard for nettanimasjoner.

Utviklingsprogrammet for Flash er greit å bruke hvis du skal lage enkle løsninger, men omstendelig og krevende hvis du har ambisjoner om å lage noe spennende og annerledes. I stedet for å videreutvikle mulighetene i Flash-programmet, har Macromedia nå valgt å utvide Freehand med ganske solid støtte for Flash. Freehand var jo tross alt et eksisterende og ganske godt etablert program for å lage komplisert vektorbasert grafikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer