Freekstyle

Lei av SSX Tricky? Hva med dette flotte motocross-spillet, som har mange av de samme fordelene?

Publisert
Sist oppdatert

Freekstyle er det fjerde spillet fra EA Big som baserer seg på det samme konseptet – ta en spektakulær sport og lag et urealistisk, over-the-top-spill med vekt på vanvittige triks, sinnsyke hopp og enorme baner. Etter å ha brukt opp snøtematikken i de flotte SSX og SSX Tricky-spillene, samt den noe middelmådige Sled Storm, har utviklerne kastet seg over motocross – noe som helt klart har mer potensiale for halsbrekkende stunts enn de ganske tunge snøscooterne i Sled Storm.

Freekstyle

Alle som har spilt SSX Tricky vil kjapt kjenne seg igjen i Freekstyle, fordi konseptet på mange måter er veldig likt. Det er fire måter å spille på: Circuit, som er den komplette pakken, med flere løp per bane, og som lar deg låse opp nye baner, personer og andre hemmeligheter, Single Race, som altså er ett enkelt løp, Freestyle, som består av tre baner med fokus på kun triks, og til slutt Freeride, som lar deg øvelsekjøre på de tilgjengelige banene uten motstandere.

SSX på hjul?

Du har en rekke førere å velge mellom i spillet, og de fleste er faktisk ekte motorcross-stjerner. Bare noen av dem er tilgjengelige til å begynne med, og for å låse opp dem må du klare deg bra i Circuit-løpene. Alle karakterene har også flere uniformer og motorsykler som etter hvert blir låst opp. Spesielt de nye motorsyklene gjør dem raskere og flinkere, så her gjelder det å utstyre din valgte racer med bedre sykkel så fort som mulig.

Det er ikke bare fart som teller når du skal ut og kjøre. Triksene er essensielle i spillet, og du vil finne drøssevis av ramper og naturlige hopp på banene. I det du mister bakkekontakten, er det bare å trykke på de nødvendige knappene for å utføre noen av de mest sinnsyke, halsbrekkende stunts du noensinne har sett i et spill.

Hver karakter har flere titalls triks de kan benytte seg av, og alle triksene kan ytterligere justeres og bygges videre på når du er i luften. Vellykkede triks bygger opp en ”freekout”-måler, og når den er full får du muligheten til å utføre supertriks, som garantert vil ta pusten fra deg de første gangene du får dem til.

Fart og spenning

Freekstyle

Får å vinne løpene er det ikke bare triks, men også god kontroll over sykkelen som kreves. Motstanderne er dyktige, faktisk veldig dyktige. Heldigvis har du en ”booster” til disposisjon, og denne lar deg fyke forbi de andre karakterene i turbofart. Likevel er ikke Freekstyle noe enkelt spill, og det skal godt gjøres å vinne løpene uten en god del trening.

Banene er store og innovative. De er bygd rundt ganske så interessante omgivelser – brennende skoger, militære utskytningsramper, fabrikker eller Las Vegas-aktige casinoer. Akkurat som i SSX Tricky har alle banene mengder av snarveier, skjulte områder og diverse fysiske sperrer.

Det som er synd at det kun er seks baner du får kjøre på. Vi kunne definitivt ønske oss et par baner til...

I Freestyle-moduset får du muligheten til å finpusse dine triksferdigheter, og der har du nye tre baner å velge mellom. Disse banene ser ut som tatt ut av et Tony Hawk-spill – vekten er lagt på ramper og diverse andre triksfremmende innretninger.

Mye personlighet

I tillegg til at det rett og slett er moro å spille spillet, er også presentasjonen av ypperste kvalitet. Grafikken er nydelig, med fargerike baner, godt animerte personer, flott spesialeffekter, og viktigst av alt – en skikkelig fartsfølelse.

Freekstyle

Førerne du kan velge blant er kule nok, men vi føler at karakterutvalget i SSX Tricky var noe mer underholdende.

Spillet har også et godt gjennomført lydbilde, selv om Nu Metal-musikken som dominerer soundtracket ikke faller oss i smak – men det er jo opp til den enkelte.

Det som er synd er at mange elementer som gjorde SSX Tricky så vanvittig bra, er blitt tatt ut av Freekstyle. Konseptet med venner og fiender blant konkurrentene er borte, SSX Tricky har også flere baner, karakterer, triks og brett å velge mellom.

Konklusjon

Hvis du bare skal kjøpe ett spill i EA Big-serien, er det SSX Tricky som er klart det beste og mest komplette. Har du imidlertid fått nok snowboard, men er sulten på mer ekstremsport-action, er Freekstyle et meget godt valg. Litt mer begrenset, ganske vanskelig, men likevel et svært underholdende spill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer