Freelancer

Det er langt mellom romeventyr for tiden. Heldigvis er den etterlengtede Freelancer blant de bedre spillene i sjangeren - men kanskje ikke alt vi hadde håpet på.

Publisert
Sist oppdatert

Skikkelige romspill er ikke noe vi ser ofte. Det har egentlig ikke kommet noen nevneverdige romeventyr siden Starlancer (forløperen til Freelancer) og Tachyon dukket opp i år 2000.

Selve Freelancer har vært under utvikling i mange år, og er hjertebarnet til Chris Roberts, mannen bak Wing Commander-spillene. Roberts forlot riktignok Freelancer-teamet etter hvert, men utviklingen fortsatte. Etter mange utsettelser og litt reduserte mål, er Freelancer endelig på plass. Ikke den revolusjonen vi ventet på, men uten tvil et meget solid spill.

Et helt univers

I Freelancer møter vi en mann ved navn Edison Trent, som befinner seg om bord i en romstasjon. Denne blir plutselig angrepet av ukjente gjerningsmenn, og ødelagt. Trent kommer seg unna, men mister en større sum penger, så den eneste løsningen er å finne en jobb. Slik begynner ditt liv som frilans-rompilot, og det dreier seg om å ta oppdrag for diverse fraksjoner, tjene penger for å få tak i bedre utstyr – samtidig som du prøver å finne ut hva som skjedde på romstasjonen som ble sprengt og hvem som står bak.Denne beskrivelsen høres ganske grunn ut, men Freelancer har faktisk en temmelig kompetent historie, som plasserer enkeltpersoner i et univers som omfatter hundrevis av planeter, organisasjoner, fraksjoner og politiske krefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer