Frekk endring i Windows 98

Alle som har benyttet Windows en stund, vet at det ikke er spesielt heldig å blande språkversjoner. På tross av dette, blir brukere av engelsk Windows 98 i Norge nå automatisk ledet til en norsk side hvis de velger Windows Update. Her er bakgrunnen og løsningen.

Frekk endring i Windows 98
Publisert

Klikker du Start-knappen i Windows 98, har du et valg merket Windows Update. Dette valget leder deg til en internettside med sikkerhetsoppdateringer, systemtillegg og annet som er nyttig for å holde Windows 98 i toppform.

Dette er nyttig for en lang rekke brukere, men det har så langt vært et problem at de norske oppdateringene har kommet mye senere enn de amerikanske, og mange har derfor valgt å bruke amerikansk Windows 98. I tillegg er det mange brukere som har et begrunnet behov for engelsk Windows, f.eks. fordi dette er arbeidsspråk i organisasjonen.

Minefelt?

Nå har imidlertid Microsoft (uten å spørre kundene) valgt å lede brukere av engelsk Windows i Norge til en norsk oppdateringsside. Det er fremdeles mulig å installere oppgraderingene, og resultatet kan bli en Windows-installasjon med en salig blanding av norsk og engelsk.

På forespørsel sier Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge at den eneste konsekvensen blir en blanding av språk i menyer og dialogbokser. Dette er selvsagt uheldig for brukere som ikke kan norsk, men Seierstad påpeker at det ikke er noen fare for systemkrasj eller andre alvorlige konsekvenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer