Svindel med kjøp og salg

Frekk svindel sprer seg

Politiet advarer mot ny metode.

RAMMES: Selgere på steder som Facebook Marketplace og Tise forsøkes svindlet av ny metode. Foto: Martin Gramnæs/montasje
RAMMES: Selgere på steder som Facebook Marketplace og Tise forsøkes svindlet av ny metode. Foto: Martin Gramnæs/montasje Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nettsvindlere kjenner ingen grenser, og nå melder Politiets Nettpatrulje Øst om en ny metode, som nylig har begynt å spre seg.

Denne gangen er det selgere på steder som Tise og Facebook Marketplace som tydeligvis skal loppes for penger.

For å gjøre dette, har svindlerne laget falske sider, som ser ut som om de er fra Posten, og påstår at de har betalt for varen gjennom denne tjenesten.

Selger taper penger

– Svindleren sier de ønsker å kjøpe det du skal selge, og sender deg en lenke til en side som ser ut som den tilhører Posten. Betalingen skal foregå der, og du blir bedt om å legge inn kortdetaljer for å få pengene for salget. Sannheten er at det er du som blir trukket for penger, ikke motsatt. heter det i en Facebook-post som ble lagt ut av Nettpatruljen torsdag.

Faglig leder for Nettpatruljen Øst, Jostein Dammyr, forteller til DinSide at Nettpatruljen fikk inn de første henvendelsene om denne typen svindel i forrige uke.

– Vi velger å være litt overflatiske med tanke på hvordan de falske linkene og sidene ser ut, siden svindlerne fort kan gjøre endringer, forklarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.