Test: Apple iPad 10,2-tommer (2019)

Fremdeles det beste iPad-kjøpet

... og det billigste.

NYTT: I høst har iPad fått sitt eget operativsystem. Her er fire viktige nyheter. Foto: Kirsti Østvang. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nytt år, ny iPad. Hittil i år har Apple riktignok lansert totalt tre nye iPad-er. I vår kom nye utgaver av både iPad Air og iPad mini. Under lanseringen av høstens nye iPhone-modeller, slapp selskapet også en oppgradert utgave av nettbrettet som bare går under navnet iPad.

I fjor trillet vi en sekser til forgjengeren, som vi omtalte som «det beste nettbrettet for folk flest». Den nye 7. generasjonsmodellen fortsetter å være det, selv om det ikke er altfor mye nytt med den.

Større skjerm

Helt siden Apple introduserte iPad i 2010 har standardmodellen hatt 9,7 tommer skjerm.

I år har imidlertid Apple økt den med en halv tomme, til 10,2. Under vanlig bruk vil du neppe merke særlig stor forskjell, selv om den ekstra plassen kommer godt med når man multitasker i nye iPadOS (mer om det senere).

Rent fysisk er nye iPad én centimeter høyere og en halv centimeter bredere enn enn forgjengeren, og en anelse tykkere. De avrundede kantene bak gjør den behagelig å holde. For øvrig er chassiset for første gang laget av 100 prosent resirkulert aluminium.

Sammenlignet med iPad Pro ser iPad kanskje litt gammeldags ut med sine «tykke» rammer. Samtidig er det mange som foretrekker å ha en hjemknapp å trykke på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer