Fremtiden i følge Bill Gates

LAS VEGAS (DinSide Data): Ingen ringere enn Bill Gates åpnet årets Comdex-messe i Las Vegas. I tillegg til vyene, ble det vist frem flere konkrete og spennende produkter.

Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

Comdex-messen i Las Vegas er en stor begivenhet for alle datainteresserte, og DinSide Data er selvsagt på plass. I løpet av uken vil over 200.000 besøkende kunne se nærmere på mer enn 10.000 nye dataprodukter. Det høye antallet produkter viser også at data er mye mer enn Microsoft, men ikke desto mindre er selskapet i en særstilling.

Silicon Graphics satser på NT

Blant høydepunktene var presentasjonen av en helt ny Silicon Graphics-maskin som kjører Windows NT. I presentasjonen ble det vist frem grafiske effekter som ligger lysår foran det vi er vant til på vanlige PCer.

Silicon Graphics har til nå vært kjent for å lage svært kraftige (og svært dyre) arbeidsstasjoner for de aller tyngste applikasjonene. Maskinene har så langt hatt priser som har ligget langt over det vanlige brukere har vært villige til å betale.

Det kan komme til å endre seg nå. Maskinen som ble vist frem vil ha en prislapp på ca. 4.000 dollar, eller rundt 30.000 kroner.

Er du på jakt etter en kraftig arbeidsstasjon, bør du derfor utsette kjøpet litt. For hvis demonstrasjonene som ble vist holder i det virkelige livet, er dette et fabelaktig godt tilbud, og maskinen blir sluppet på det amerikanske markedet allerede i januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.