Fremtidens PC fra Microsoft?

Behovet for mobile PC-løsninger øker med enorm fart. Produsentene prøver å møte dette behovet ved stadig å lansere nye, mer avanserte håndholdte produkter. Er Microsoft på rett spor med sin Tablet PC?

Fremtidens PC fra Microsoft?
Publisert

Bill Gates presenterte en prototype på Microsofts nye Tablet PC under Comdex-messen 12. november. Utseendemessig minner den ganske sterkt om de trådløse internett-enhetene som også ble presentert på messen. Forskjellen er at Tablet PC egentlig er en fullblods PC, mens de andre enhetene kun kan brukes til Internett-surfing.

Elektronisk notisblokk

Det mest oppsiktsvekkende med Tablet PC er måten den styres på. Pennestyring i seg selv er ikke noe nytt, men her tar Microsoft tankegangen et skritt lenger. Meningen er at Tablet PC, i tillegg til all vanlig funksjonalitet, skal kunne brukes som en notisblokk.

Notisblokkfunksjonen fungerer akkurat som et vanlig ark. Du bruker pennen til å skrive notatene rett på den trykkfølsomme skjermen. Deretter kan du utføre vanlige operasjoner som flytting, redigering, kopiering og lignende på din egen håndskrift uten å konvertere det til ASCII-tegn. Du kan til og med søke etter ord i teksten.

Denne teknologien, som Microsoft kaller ”Ink technology”, vil gjøre det enklere å ta notater fra møter, konferanser og lignende. Du vil også kunne konvertere det du har skrevet til ASCII-tegn, for bruk i andre sammenhenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer