Fremtidens surfing?

- Alle nettsider burde ha dette.

Publisert
Sist oppdatert

Mange programmer kommer med et kommandolinje-grensesnitt, som gjerne henvender seg til de av oss som fnyser av alle disse tåpelige grafiske grensesnittene. Vi jobber raskere hvis vi slipper å klikke på ting hele tiden. Ville det ikke vært flott hvis det fantes et kommandolinje-grensesnitt for nettet også?

PodiPodi - Nerdenes webgrensesnitt

Letingen er over, PodiPodi er en av de desidert mest effektive måtene å surfe på en nettside som undertegnede har vært borte i. Dersom du bruker Vista kan det nesten sammenlignes med den nye søkeboksen på start-menyen eller gratisprogrammet Launcy, hvor du skriver inn navnet på et program og trykker enter for å kjøre det.

Med PodiPodi kan du gjøre det samme, bare på en nettside.

Greia er kort og godt at man kan legge inn funksjonalitet på siden som man får tilgang til gjennom tekstkommandoer. For eksempel kan man få opp relevante lenker med «bookmarks»-kommandoen eller søke på Google, Yahoo, Flickr eller Youtube. Resultatene vises i en boks inne på siden.

Slik fungerer det: Man trykker shift + space, og får opp en boks for å skrive inn kommandoer. For eksempel kan man raskt surfe gjennom menyen på nettsiden ved å skrive «open homepage» for å gå til forsiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer