Fremtidens surfing?

- Alle nettsider burde ha dette.

Publisert
Sist oppdatert
Ville det ikke vært flott hvis det fantes et kommandolinje-grensesnitt for nettet også?


Mange programmer kommer med et kommandolinje-grensesnitt, som gjerne henvender seg til de av oss som fnyser av alle disse tåpelige grafiske grensesnittene. Vi jobber raskere hvis vi slipper å klikke på ting hele tiden. Ville det ikke vært flott hvis det fantes et kommandolinje-grensesnitt for nettet også?

PodiPodi - Nerdenes webgrensesnitt

Letingen er over, PodiPodi er en av de desidert mest effektive måtene å surfe på en nettside som undertegnede har vært borte i. Dersom du bruker Vista kan det nesten sammenlignes med den nye søkeboksen på start-menyen eller gratisprogrammet Launcy, hvor du skriver inn navnet på et program og trykker enter for å kjøre det.

Med PodiPodi kan du gjøre det samme, bare på en nettside.

Greia er kort og godt at man kan legge inn funksjonalitet på siden som man får tilgang til gjennom tekstkommandoer. For eksempel kan man få opp relevante lenker med «bookmarks»-kommandoen eller søke på Google, Yahoo, Flickr eller Youtube. Resultatene vises i en boks inne på siden.

Fremtidens surfing?Slik fungerer det: Man trykker shift + space, og får opp en boks for å skrive inn kommandoer. For eksempel kan man raskt surfe gjennom menyen på nettsiden ved å skrive «open homepage» for å gå til forsiden.

Andre kommandoer utvikleren bruker som et eksempel er «info» for informasjon om siden, «send comment» for å sende tilbakemeldinger og mye mer. Det er de ansvarlige for siden som velger kommandoene og hva de skal gjøre selv.

Stort potensiale

På nettsider man bruker ofte gjør man gjerne de samme tingene hver gang. På en diskusjonsside vil man for eksempel svare på et innlegg, og med PodiPodi vil man i teorien kunne skrive «svar» eller en tilsvarende kommando for å svare på et innlegg.

Utfordringen for PodiPodi vil være å få nettsider til å ta i bruk tjenesten, samt å få brukerne til å forstå hvordan det skal brukes. Den er relativt ukjent, og fortsatt i tidlig betastadie - men mulighetene er der. Vær på utkikk etter PodiPodi i fremtiden.

Det er mulig å teste PodiPodi hvis du har en nettside - du kan søke om det her.

Du kan teste tjenesten her.

URL: podipodi.comMer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer