Fremtidens tastatur - ikke bare en våt drøm?

Det russiske design-studioet Art. Lebedev har nå siden i sommer holdt en stor gruppe tastaturofile på pinebenken med sitt design for tastaturet Optimus, der faktisk hver eneste tast er en egen skjerm. Nå har de annonsert et mini-tastatur med denne teknologien.

Fremtidens tastatur - ikke bare en våt drøm?
Publisert
Sist oppdatert

Ideen er ganske enkel: i stedet for at det er et fast tegn for hver enkelt tast, er hver enkelt tast en blank skjerm. På denne skjermen vises for eksempel et tall eller en bokstav. Eller noe helt annet, kanskje et symbol eller bilde. Tenk deg et tastatur der du kan bytte ut bokstavene med tegn for snarveier i Photoshop eller Quake. Eller kanskje du vil ha kun svarte taster, for å øve touch. Eller hva med å prøve deg på Dvorak-tegnoppsett? Er @-tasten dumt plassert? Flytt den.

Det har til nå vært mange spekulasjoner rundt dette tastaturet, ikke minst om denne gjengen i det hele tatt var kapable til å stable noe slikt på beina?

I går lanserte de noe de kaller Optimus mini three keyboard, som skal være i handelen fra midten av mai. Dette tastaturet kobles til datamaskinen via USB, og har altså tre (ja, kun 3) taster. Selve brukerverdien begrenses jo av dette lille antallet, og at den er priset til 100$ gjør heller ikke saken noe bedre. Likevel - vi må se dette for hva det er: en slags prototype som demonstrerer mulighetene, tester maskinvaren og får i gang utvikling av programvare. Det vil derfor trolig være utviklere og entusiaster som skaffer seg denne lille saken i første omgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer