Fri deg fra Windows-trøbbel

Deler du PC med flere? Har du barn som bruker PCen din? Da bør du installere dette geniale lille verktøyet med én gang.

Publisert
Sist oppdatert

Uforklarlige feil oppstår, truslene fra nettet florerer, og en enkel brukerfeil kan få nærmest katastrofale følger - uansett hvilket operativsystem som kjører på datamaskinen din.

Du trodde det kanskje ikke, men vi befinner oss nemlig stadig i dataalderens spede barndom.

Endelig fred å få

Det er selvfølgelig mange som nyter godt av dette, for eksempel profesjonelle IT-konsulenter, som kan skrive fakturaer med gaffel uten at noen hever øyenbynene, mens familiens data-Petter blir oppringt og misbrukt til alle døgnets tider, og i beste fall får han betaling i form av en flaske vin fra fjorårets tur til Playa Ingles.

Noen ganger dukker det opp smarte programmer som både bevarer PCen frisk, sparer deg fra å åpne lommeboken, og sørger for at data-Petter får sove i fred. Ett av dem heter Windows SteadyState, og er utviklet av Microsoft.

Den største trusselen

Programmets hovedformål er å beskytte PCen din mot den faktisk største trusselen - brukeren. Bruksområdene kan være mange, men løsningen er først og fremst myntet på datamaskiner som brukes av flere, og der du, data-Petter, er sjefen og kan sette begrensninger for hva brukerne får lov å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer