Fri deg fra Windows-trøbbel

Deler du PC med flere? Har du barn som bruker PCen din? Da bør du installere dette geniale lille verktøyet med én gang.

Publisert
Sist oppdatert
Programmets hovedformål er å beskytte PCen din mot den faktisk største trusselen - brukeren.


Uforklarlige feil oppstår, truslene fra nettet florerer, og en enkel brukerfeil kan få nærmest katastrofale følger - uansett hvilket operativsystem som kjører på datamaskinen din.

Du trodde det kanskje ikke, men vi befinner oss nemlig stadig i dataalderens spede barndom.

Endelig fred å få

Det er selvfølgelig mange som nyter godt av dette, for eksempel profesjonelle IT-konsulenter, som kan skrive fakturaer med gaffel uten at noen hever øyenbynene, mens familiens data-Petter blir oppringt og misbrukt til alle døgnets tider, og i beste fall får han betaling i form av en flaske vin fra fjorårets tur til Playa Ingles.

Noen ganger dukker det opp smarte programmer som både bevarer PCen frisk, sparer deg fra å åpne lommeboken, og sørger for at data-Petter får sove i fred. Ett av dem heter Windows SteadyState, og er utviklet av Microsoft.

Fri deg fra Windows-trøbbel


Den største trusselen

Programmets hovedformål er å beskytte PCen din mot den faktisk største trusselen - brukeren. Bruksområdene kan være mange, men løsningen er først og fremst myntet på datamaskiner som brukes av flere, og der du, data-Petter, er sjefen og kan sette begrensninger for hva brukerne får lov å gjøre.

Listen over begrensninger du kan sette gjennom programmet er lang, og inkluderer alt fra å fjerne muligheten til å høyreklikke i Internet Explorer, til å stenge tilgang til Notepad.

Men det som er virkelig interessant er muligheten til å beskytte harddisken fra endringer.

Fri deg fra Windows-trøbbel


Nullstiller alle endringer

Det betyr rett og slett at all aktivitet fra brukeren, inkludert installasjoner, avinstallasjoner, uheldige slettinger og andre uønskede endringer han måtte foreta seg, skjer i et virtuelt, beskyttet miljø (uten at brukeren merker det). En omstart av PCen, og vips - så er alt tilbakestilt slik det var før brukeren fikk kloa i PCen din. Genialt og enkelt. Omstarten kan til og med tidsstyres, og jeg tipper mange IT-ansvarlige på biblioteker og ungdomsskoler blir glade for nettopp denne muligheten.

Harddisk-beskyttelsen kan skrus av og på etter ønske, og krever at maskinen har minst 4 GB ledig på systempartisjonen (normalt C:). For øvrig er de andre maskinkravene relativt beskjedne, men du må ha Windows XP eller Vista (alle 32-bits versjoner støttes) for å bruke SteadyState.

Gratis

Windows SteadyState er gratis, og kan lastes ned denne siden (ca 7 MB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer