Fri tilgang til 500.000 låter

Du får fri tilgang til 30.000 album fra kjente og ukjente artister, og det hele foregår både raskt, gratis og musikken holder høy kvalitet. Her må det vel være noen haker?

Publisert
Sist oppdatert


Det er musikktjenesten Real Rhapsody, eid av RealNetworks, som lokker med fri tilgang til arkivene i én uke - uten at du behøver å legge igjen kredittkort-informasjon eller nødvendigvis personlige opplysninger av noe som helst slag.

Slik gjør du det

For å få tilgang må du først laste ned og installere gratisversjonen av RealPlayer 10 (se nederst), og deretter installere Real Rhapsody-klienten ved å dobbelklikke på "Rhapsody Free Trial"-ikonet som opprettes på skrivebordet ditt. Når du starter programmet første gang, blir du bedt om å taste inn brukernavn og passord, klikk på lenken for registrering. For at skjemaet skal bli godkjent, må du oppgi 5 siffer i feltet for postnummer. Det er det hele.

Her beskriver vi fremgangsmåten i detalj.

Real Rhapsody fungerer totalt uavhengig av RealPlayer, så du kan gjerne avinstallere RealPlayer med det samme dersom du ikke ønsker å ha programmet installert på PCen din.

RealRhapsody-klienten finnes for øvrig under flere dekknavn, deriblant Lycos Rhapsody, Rhapsody Audiogalaxy og Listen Rhapsody. Real Rhapsody har også sin egen nedlastingsside hos RealNetworks. Felles for disse versjonene er at de krever at du oppgir kredittkortnummer med tilhørende USA-adresse for å benytte deg av prøveperioden.

Fri tilgang til 500.000 låterEnormt bibliotek

Selve Rhapsody-klienten er en musikkjukeboks som gir deg tilgang til et enormt musikkbibliotek. Her kan du søke etter artister og musikk, og du bør kunne finne det aller meste her. Når du har funnet det du ser etter, kan du klikke på lytte-ikonet, og sporene blir avspilt i sin helhet - i relativt høy kvalitet (WMA 96(?) Kbps). Du kan også legge sanger og album til din egen favorittliste og spille dem av i den rekkefølgen og til de tidspunktene du selv skulle ønske.

Du kan ikke laste ned eller lagre musikken lokalt, den kan kun streames gjennom Rhapsody-klienten. Musikken bufres riktig nok, til glede for alle med treg Internettforbindelse, men filen er kryptert.

Real Rhapsody er både oversiktlig og brukervennlig, men mangler litt av funksjonaliteten som konkurrentene iTunes og Napster 2.0 kan slå i bordet med, blant annet kan programmet ikke spille av lokale MP3-filer.

Amerikanske brukere kan kjøpe musikk gjennom Rhapsody-klienten, denne muligheten er foreløpig ikke tilgjengelig her hjemme.

Her kan du laste ned RealPlayer 10 (se etter lenken til Free Realplayer øverst i høyre hjørne).

Klikk her for å se flere skjermbilder fra Real Rhapsody

[Ugjyldig objekt (debatt)]
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer