Playdate:

Frister Gameboy-fansen med ny konsoll

Og med en sveiv på siden.

NY KONSOLL: Playdate ser ut til å ta opp arven etter de gamle Gameboy-konsollene - til og med uten fargeskjerm. Foto: Panic
NY KONSOLL: Playdate ser ut til å ta opp arven etter de gamle Gameboy-konsollene - til og med uten fargeskjerm. Foto: Panic Vis mer
Publisert

Det er ikke hver dag det fødes en ny spillkonsoll, men denne uka kunne selskapet Panic vise frem sitt nye påfunn – en håndholdt spillkonsoll med en helt spesiell vri.

For i en verden der konsollene blir kraftigere og grafikken stadig heftigere, minner Playdate mer om en gammel Gameboy-utgave, med sort-hvitt-skjerm og to knapper i tillegg til piltastene. Skjermen har ikke noe baklys, men skal fungere utmerket i sola.

Sveiv på siden

En original vri med Playdate er at konsollen har en ganske utradisjonell mekanisme på siden – i form av en sveiv som brettes ut.

Den brukes ikke til å lade opp enheten slik man kan på enkelte reiseradioer, men brukes da som en måte å interagere med spillene på, for eksempel for å sveive tiden frem og tilbake.

På ett av spillene som kommer til Playdate, Crankin’s Time Travel Adventure, brukes bare denne sveiva for å spille.

Nytt spill hver uke

Panic er svært hemmelighetsfulle med hvilke spill som vil dukke opp på Playdate, men konseptet skal være at du får et slags «season pass» når du kjøper konsollen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer