Playdate:

Frister Gameboy-fansen med ny konsoll

Og med en sveiv på siden.

NY KONSOLL: Playdate ser ut til å ta opp arven etter de gamle Gameboy-konsollene - til og med uten fargeskjerm. Foto: Panic
NY KONSOLL: Playdate ser ut til å ta opp arven etter de gamle Gameboy-konsollene - til og med uten fargeskjerm. Foto: Panic Vis mer
Publisert

Det er ikke hver dag det fødes en ny spillkonsoll, men denne uka kunne selskapet Panic vise frem sitt nye påfunn – en håndholdt spillkonsoll med en helt spesiell vri.

For i en verden der konsollene blir kraftigere og grafikken stadig heftigere, minner Playdate mer om en gammel Gameboy-utgave, med sort-hvitt-skjerm og to knapper i tillegg til piltastene. Skjermen har ikke noe baklys, men skal fungere utmerket i sola.

Sveiv på siden

En original vri med Playdate er at konsollen har en ganske utradisjonell mekanisme på siden – i form av en sveiv som brettes ut.

Den brukes ikke til å lade opp enheten slik man kan på enkelte reiseradioer, men brukes da som en måte å interagere med spillene på, for eksempel for å sveive tiden frem og tilbake.

På ett av spillene som kommer til Playdate, Crankin’s Time Travel Adventure, brukes bare denne sveiva for å spille.

SVEIV: I tillegg til tradisjonell styremekanisme, bruker Playdate også en sveiv på siden. Her i spillet Crankin's Time Travel Adventure. Foto: Panic
SVEIV: I tillegg til tradisjonell styremekanisme, bruker Playdate også en sveiv på siden. Her i spillet Crankin's Time Travel Adventure. Foto: Panic Vis mer

Nytt spill hver uke

Panic er svært hemmelighetsfulle med hvilke spill som vil dukke opp på Playdate, men konseptet skal være at du får et slags «season pass» når du kjøper konsollen.

I første sesong dreier det seg om tolv spill, der et nytt spill sendes ut til enhetene hver mandag i tolv uker.

Her har skaperne knyttet til seg kjente og mindre kjente indie-utviklere, blant annet Keita Takahashi, som står bak Katamari Damacy, og Zach Gage, som blant annet har laget Pocket-Run Pool, ett av spillene vi anbefalte til sommerferien i fjor.

1600 kroner

Designet er det det svenske selskapet Teenage Engineering som står bak (kjent for musikkutstyr), og konsollen skal lanseres i begynnelsen av 2020.

Prisen har Panic satt til 149 dollar, som da inkluderer en sesong med spill.

Oppløsningen på den 2,7 tommer store skjermen er 400x240 piksler; omtrent fire ganger så mange piksler som den første Gameboy-enheten. Utover det finnes det ikke så mye informasjon foreløpig - hverken hva gjelder batteritid eller videre planer etter de tolv spillene.

Skaperen Panic står blant annet bak kjente Mac-apper som Coda (webdesign) og Transmit (FTP-klient) og høstet dessuten gode kritikker for spillet Firewatch i 2016.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer