Lenovo lanserer en rekke nye PC-er

Frister med 25 timers videoavspilling

Yoga 630 WOS har hverken Intel eller AMD innabords.

25 TIMER: Lenovos nye Yoga 630 WOS skal kunne spille av 25 timer med video før den går tom for strøm. Foto: Lenovo
25 TIMER: Lenovos nye Yoga 630 WOS skal kunne spille av 25 timer med video før den går tom for strøm. Foto: Lenovo Vis mer
Publisert

Lenovo er også til stede på årets IFA-messe i Berlin, og i den sammenheng viser de en haug av nye produkter - spesielt på PC-fronten.

PC med SIM-kort

Ikke mange PC-er leveres med støtte for SIM-kort, men det kan selskapet friste med i sin nye Yoga 630 WOS, som støtter 4G-hastigheter opp til 1,2 Gbps. Da slipper du med andre ord å bruke telefonen som trådløs ruter.

Lenovos Yoga-maskiner er fleksible, der skjermen kan dreies hele veien rundt. Foto: Lenovo
Lenovos Yoga-maskiner er fleksible, der skjermen kan dreies hele veien rundt. Foto: Lenovo Vis mer

WOS står for «Windows on Snapdragon» og betyr altså at du hverken finner Intel- eller AMD-prosessor i denne maskinen – snarere Qualcomms Snapdragon 850-prosessor, som er designet for bærbare PC-er. Og her er Lenovo-maskinen førstemann ut.

Lenovo hevder at maskinen skal klare å spille av mer enn 25 timers video på én ladning. Skjermen er 13,3 tommer stor og berøringsfølsom, og som på øvrige Yoga-maskiner kan den brettes hele veien rundt.

Yoga 630 WOS er 12,5 mm tykk og veier 1,2 kilo. Salget i Europa starter i november med priser fra 999 euro, eller rundt 10.000 kroner med dagens kurs. Da ender du opp med 4 GB RAM og 128 GB SSD-lagring. Maskinen kjører Windows 10 S.

PC med e-ink-skjerm

Interessant er også den nye utgaven av Yoga Book, C930. For den som har glemt forgjengeren fra 2016, var dette en ganske spesiell PC – uten fysisk tastatur. I stedet var tastaturdelen av PC-en helt plan, der du kunne legge et ark over og tegne, eller bruke et virtuelt tastatur om du skulle skrive.

TO SKJERMER: I stedet for tastatur har Yoga Book C930 fått en e-ink-skjerm. Foto: Lenovo
TO SKJERMER: I stedet for tastatur har Yoga Book C930 fått en e-ink-skjerm. Foto: Lenovo Vis mer

I den nye utgaven er det forstatt ikke noe fysisk tastatur å finne, men hele den nedre platen er nå blitt en e-ink-skjerm. Dermed er det enkelt å ta notater med pennen, og skjermen kan også brukes for å lese bøker eller lange rapporter.

E-ink-skjermen er altså tilsvarende de du finner på lesebrett som Amazon Kindle og føles omtrent som å lese på ark, der sollys bare er positivt for opplevelsen. I tillegg bruker den mindre strøm.

VIRTUELT TASTATUR: E-ink-skjermen kan vise et tastatur med styreflate om du skal skrive på Yoga Book C930. Foto: Lenovo
VIRTUELT TASTATUR: E-ink-skjermen kan vise et tastatur med styreflate om du skal skrive på Yoga Book C930. Foto: Lenovo Vis mer

Fremdeles kan du hente frem et virtuelt tastatur på denne skjermen, og Lenovo lover at dette skal være lettere å skrive på enn på forgjengeren, med tilpasningsmuligheter og læringsfunksjoner, slik at tastaturet etter hvert vil lære seg hvordan du trykker og gjøre at du får færre feiltrykk.

Yoga Book C930 er under en centimeter tykk og veier bare 775 gram. Den kommer med forrige generasjon Core i5-prosessor (7Y54), 4 GB RAM, opptil 256 GB lagring og 10,8 tommers skjerm med 2560x1600-oppløsning. Batteritiden er oppgitt til åtte timer, men vil sannsynligvis være lenger om du kun bruker den som lesebrett.

Salgsstart blir i september med priser fra 999 euro, eller da fortsatt rundt 10.000 kroner. Det er vesentlig høyere enn startprisen på forgjengeren, som kostet 6.000 kroner.

TOPPMODELL: Yoga C930 er Lenovos nye Yoga-toppmodell. Foto: Lenovo
TOPPMODELL: Yoga C930 er Lenovos nye Yoga-toppmodell. Foto: Lenovo Vis mer

Yoga C930 blir toppmodellen

Den nye Yoga-toppmodellen har fått flere nyheter denne gangen og er da oppfølgeren til fjorårets Yoga 920, som fikk terningkast seks på Dinside.

For det første følger det med en penn/stylus som nå kan puttes i et eget rom i maskinen når den ikke er i bruk, altså på samme måte som Samsungs Note-telefoner.

ROM TIL PENNEN: Yoga C930 selges med penn, som kan gjemmes i et eget hulrom når den ikke er i bruk. Foto: Lenovo
ROM TIL PENNEN: Yoga C930 selges med penn, som kan gjemmes i et eget hulrom når den ikke er i bruk. Foto: Lenovo Vis mer

Lenovo har også designet høyttaleren på PC-en slik at den også kan roteres rundt. Dermed unngår du for eksempel at lyden kommer «feil vei» når maskinen brukes i teltmodus.

Høyttaleren ligger nå i hengelset slik at lydopplevelsen skal bli bedre i alle vinkler. Foto: Lenovo
Høyttaleren ligger nå i hengelset slik at lydopplevelsen skal bli bedre i alle vinkler. Foto: Lenovo Vis mer

En tredje fysisk endring er at webkameraet nå kan blokkeres fysisk med en egen skyvebryter, som et alternativ til teip eller post-it-lapp, som mange bruker for å være sikre på at ingen kan følge med.

Spesifikasjonsmessig ser det ut som følger:

  • Prosessor: 8. generasjon Intel Core i5-8250U eller Core i7-8550U
  • Ram: 8 GB, 12 GB eller 16 GB
  • Skjerm: 13,9" IPS LCD (1920x1080 eller 3840x2160)
  • Lagring: 256 GB, 512 GB, 1 TB eller 2 TB SSD
  • Tykkelse: 1,44 cm
  • Vekt: 1,38 kg
  • Batteri: 14,5 timer (full HD) eller 9 timer (4K)
  • Porter: 2x Thunderbolt 3/USB-C, 1x USB 3.1

Maskinen lanseres i oktober med prislapp fra 1.499 euro, eller da rundt 15.000 kroner.

I tillegg lanserte selskapet en ny Thinkpad X1 Extreme med Nvidia-grafikkbrikke, 4K-skjerm og opp til Core i9-prosessor fra Intel (fra 17.000 kroner), en ny Yoga Chromebook med 4K-touchskjerm og siste generasjon Intel-prosessor (fra 8.000 kroner) og flere rimeligere maskiner.

Få også med deg de nye Zenbook-maskinene fra Asus, samt Acers 15-tommer, som veier under én kilo.

>> Flere nyheter fra IFA-messen i Berlin

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer