Politiet advarer:

Frister med store tippegevinster

Nå advarer politiet mot å en svindel der ofrene lokkes til å tippe på angivelig fiksede kamper.

FRISTER: Politiet rapporterer om at over 1000 unge, norske menn har blitt lurt til å tippe på fiktive fotballkamper med «garantert» gevinst. Foto: Politiets nettpatrulje - Øst politidistrikt
FRISTER: Politiet rapporterer om at over 1000 unge, norske menn har blitt lurt til å tippe på fiktive fotballkamper med «garantert» gevinst. Foto: Politiets nettpatrulje - Øst politidistrikt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiets nettpatrulje advarer nå mot en ny type svindel som allerede har rammet over 1000 unge menn her til lands.

– Flere ender opp med å ta opp forbrukslån eller låne fra familie og venner for å klare å betale og får store økonomiske utfordringer, sier politiet i sitt Facebook-innlegg.

Rike på tipping

Denne svindelen starter på TikTok, der bakmennene legger ut videoer av folk med dyre klokker, flotte biler, mengder av kontanter og lignende, som angivelig skal komme fra tipping på fotballkamper.

De som biter på, får tilbud om å betale for medlemskap i lukkede Snapchat-grupper, der de ifølge lovnadene skal få tilgang til å gamble på fiksede kamper, altså der et lag får betalt for å tape med vilje - 100% sikkert, ifølge bakmennene.

Men de må overføre penger til bakmennene for å tippe på kampene, og mange blir lurt til å overføre hundretusener av kroner. Flere får beskjed om at de har vunnet, men for å få ut gevinsten må de overføre enda mer.

Ingen mottar gevinst

Politiet er klokkeklare i sin advarsel:

– Kampene de har tippet på, finnes ikke i virkeligheten. Og ingen av dem mottar noen gang gevinst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.