FrontPage 2000

HTML-editoren FrontPage fra Microsoft har i tidligere versjoner vært kritisert for å være for dårlig til profesjonell bruk. I 2000-versjonen er dette og mye annet forsøkt endret, men lykkes Microsoft?

Publisert

Åpningssiden til FrontPage 2000 forteller sitt om at målgruppen for editoren kan være endret: Her er det ikke lenger snakk om menyer som "enkelt" skal hjelpe deg med å lage din første hjemmeside. Nå havner du rett inn i et tomt dokument, og det blir opp til deg å velge om du skal skrive kode for hånd eller bruke noen av verktøyene i programmet.

Endringene fra FrontPage 98 til 2000 er beskrevet i 2691">denne artikkelen, men hvordan fungerer programmet når vi tar det i bruk?

Installering

FrontPage 98 kunne være vrient å installere på mange datasystemer, ettersom den virtuelle webserveren ofte ikke virket. I 2000-versjonen, derimot, opplevde vi smertefri installering.

Men vi syntes at vi fikk for lite mulighet til å bestemme hvilke komponenter som skulle være med og ikke. Microsofts løsning er at FrontPage installeres med minimumskomponenter første gang, mens små ekstrainstallasjoner utføres etter behov hver gang du bruker programmet til arbeidsoppgaver du ikke har utført tidligere.

Brukervennlighet

Fordi FrontPage 2000 ikke starter med hjelpeprogrammer, er brukervennligheten for nybegynnere redusert: En tom skjerm gir få retningslinjer om hvordan du går frem for å lage websider, og håndboka som følger med er bare middels bra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.