FrontPage Express 2.02

FrontPage er et av de mest brukte programmene for å lage HTML-dokumenter. Express-varianten er svært forenklet, men er til gjengjeld gratis. I denne testen sammenlikner vi Composer fra Netscape med Express versjon 2.02. Begge programmene er gratis, og følger med hver sin nettleser.

Publisert

Du har kanskje ikke oppdaget det, men Express er trolig allerede installert på din egen PC. Det følger automatisk med alle fullversjoner av Microsoft Internet Explorer, og leveres nå også sammen med Windows 98.

Brukergrensesnitt

Express er et program som baserer seg på at du arbeider i et WYSIWYG-vindu (What-You-See-Is-What-You-Get, som er engelsk for "det du ser er det du får"). Express har i brukervennlighetens navn valgt ikke å presentere deg for et arbeidsvindu som er 100% likt det endelige resultatet. Det legges derfor inn hjelpelinjer som viser hvordan tabeller og felter er definert.

Innlegging av informasjon som lenker og bilder er forholdsvis enkelt. Tekst skrives direkte inn på siden, eller legges inn i tabeller. Express er kanskje ikke fullt så intuitiv som Composer, men er fortsatt meget enkel å bruke.

Skulle du ønske å finne på noe spennende, må du over i teksteditoren som følger med Express. På samme måte som teksteditoren til Composer, er ikke denne spesielt avansert, og vil være lite aktuell å bruke for andre enn de som kjenner HTML godt.

Kodene som lages av Express var riktige, og dessuten lette å lese. Så fremt du ikke benytter de mest avanserte mulighetene, er det ikke noe problem å arbeide videre i en annen HTML-editor med et dokument laget av Express.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer