FrostWire - fri LimeWire-klone

LimeWire er en av de mest populære fildelingsklientene. FrostWire er nesten helt lik - og helt gratis.

Publisert
Sist oppdatert
Husk at det ikke er noen kontroll på filene som ligger på nettverket


Vi er fullstendig klar over at såkalte P2P (Peer to Peer)-nettverk har et noe frynsete rykte - men det er med dette som så mange andre verktøy og tjenester; brukeren selv må velge om det skal brukes til godt eller ondt. Altså, legalt eller piratkopiert materiale.

Klassisk P2P hadde nok sine glansdager før BitTorrent-teknologien kom for fullt, men det er fremdeles mange som benytter seg av dette til fildeling. En av de mest populære klientene har lenge vært LimeWire, som kommer i en gratis "basic"-utgave og en "PRO"-utgave for den som er villig til å betale noen slanter.

Men det finnes også et tredje alternativ for deg som liker LimeWire-klienten: FrostWire. Denne er basert på åpen kildekode og det er ingen tilfeldighet at navnet ender på "Wire", både i funksjon og utseende ligner den svært mye på LimeWire PRO. Den kobler seg selvfølgelig til det samme nettverket (Gnutella), slik at du har tilgang på det samme som enhver LimeWire-bruker har. Den deler til og med støtten for BitTorrent-filer som du finner i de nye LimeWire-utgavene.

FrostWire - fri LimeWire-kloneAlle som bruker eller har brukt LimeWire vil kjenne seg igjen i FrostWires grensesnitt.

En liten forskjell er det likevel - FrostWire kommer med Community Chat, altså en felles chatteserver som ikke finnes i LimeWire. Her finnes det en kanal for support og ellers flere andre med mer eller mindre (hovedsakelig mindre, for å være ærlig) nyttige diskusjoner. Som alle andre felles chattetjenester du finner på Internett.

FrostWire - fri LimeWire-klone


Dersom du ikke har brukt LimeWire eller en P2P-klient før er det ganske så enkelt å komme i gang. I hovedvinduet velger du enkelt å søke etter bilder, musikk, video, dokumenter eller alt over, deretter skriver du enkelt og greit inn stikkord på hva du er ute etter - det kan for eksempel være navnet på det du skal ha tak i... og du vil få løpende resultater i det store vinduet. Så er det bare å dobbeltklikke de filene du vil laste ned. Merk at du kan ha mange søk gående samtidig.

Alle filene du laster ned, eller deler gjennom programmet, vil være tilgjengelig for andre brukere av P2P-nettverket. Har du liten båndbredde vil du nok ønske å sette en begrensning på hvor mange brukere som du kan laste ned fra og hvor mange som kan laste opp fra deg. Dette gjør du i menyen under Tools -> Options, hvor du kan se under Speed, Uploads og Downloads.

FrostWire - fri LimeWire-klone


Husk at det ikke er noen kontroll på filene som ligger på nettverket. Vær derfor ikke helt ukritisk til hva du laster ned, for eksempel kan programfiler fort vise seg å være virusinfiserte. Ha derfor antivirusprogrammet ditt oppdatert, eller bruk en nettbasert tjeneste.

Det samme gjelder selvfølgelig for filer av ulovlig og/eller opphavsbeskyttet karakter.

FrostWire er java-basert og kan lastes ned fra denne siden. Programmet er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux.

Merk at du får spørsmål om du vil legge til en ekstra verktøylinje når du installerer programmet. Her står du selvfølgelig fritt til å velge selv, men vi anbefaler deg å velge bort denne med mindre du har en god grunn til å beholde den.

Hva er din favorittP2P-klient? Fortell oss gjerne i diskusjonstråden under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer