Fryser i oppstart

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Har et stort problem med maskinen min: Den fryser og stopper helt opp allerede før den har startet, under "Windows starting up". Ingenting som fungerer da. Skjedde første gang da jeg skulle høre musikk via ekstern harddisk, skrudde av og etter dette har den frøset før start. Lurer på om maskinen kan ha blitt for full for at den i det hele tatt kan starte.

Hilsen Lise

Datadoktoren svarer

Hei,

Som vanlig er det et utall grunner til at maskinen din ikke starter som den skal, men ingen av dem er at disken er for full. Selv om disken er stappfull, skal Windows kunne starte opp og gi deg mulighet til å slette filene dine.

Mange problemer med oppstart kan løses ved å starte opp maskinen i sikker modus. Dette gjør du ved å holde inne CTRL eller F8-tasten mens den starter opp (før du får opp Windows-bildet!), og velger sikker modus eller "Safe mode" fra listen over oppstartsalternativer.

Hvis du bruker Windows XP skal du da få muligheten til å gå ett "hakk" tilbake i tid via systemgjenopprettingen, eller "System restore." Dette er en kjekk liten egenskap som lagrer oppsettet til maskinen hver gang du installerer noe nytt - og kan være redningen til mange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer