Fujfilm Finepix F11

TEST: Forgjengeren F10 ble omtalt som verdens beste kompaktkamera. Nå er etterfølgeren her, med flere forbedringer. Da kan det vel ikke bli bedre?

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Data har testet digitale kompaktkameraer siden 1998, og har fått med oss noen hundre modeller gjennom årenes løp. Men av alle testene vi har gjort, har vi aldri fått så mange reaksjoner som vi fikk etter at vi hadde testet Finepix F10 i fjor vår.

I en samletest vi gjorde for TV2 hjelper deg, havnet kameraet på sisteplass av de fem kandidatene vi hadde plukket ut. Det hører med til historien at de fem kameraene var alle meget gode modeller, og Finepix F10 lå til slutt og vippet mellom en firer og femmer på terningen - vurdert ut fra våre standardkriterier.

Omdiskuterte resultater

Den store styrken til kameraet var evnen til å ta skarpe innendørsbilder uten bruk av blits, og batterilevetiden var også ekstremt god. Her lå kameraet langt foran de andre kandidatene, noe som også ble fremhevet i oppsummeringen. Men samtidig hadde kameraet noen små svakheter i forhold til de aller beste - blant annet relativt mye kromatisk feilbrytning i høykontrastområder, ikke optimal LCD i mørke, ikke optisk søker, og begrenset manuell kontroll. Vi var også kritiske (og er det fortsatt) til at du trenger én adapter pluss en strømforsyning med tilhørende kabel for å få ladet bateriet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer