Fuji DS 300

Med størst antall justeringsmuligheter og en oppløsning på hele 1280x1000, er Fuji DS 300 et kamera for proffene. Kameraet har i de fleste tilfellene svært god bildekvalitet, men ikke fullt så god som hovedkonkurrenten Olympus C-1400 L. Kameraet har et litt gammelmodig design, og mangler også de mest moderne finessene som LCD-skjerm og speilreflekssøker.

Publisert

Gode detaljer

Fargegjengivelsen er i de fleste tilfeller helt glimrende, selv om vi i en del tilfeller har opplevd et skjemmende gulstikk når bildene tas innendørs. Gulstikket oppstår fordi CCD-brikken har en fast hvitbalanse tilsvarende utelys (5500 K). Som oftest er dette enkelt å rette i et bildeprogram, så vi har ikke trukket vesentlig i karakteren på grunn av dette. Blitzen har også en tendens til å gjøre bildet litt flatt. For øvrig er alle vanskelige farger i motivet gjengitt helt i toppklassen.

Detaljene i bildet er svært godt gjengitt både i lyse og mørke partier. Alle våre standard sjekkpunkter som dukkens hår, strengene på gitaren og den hvite pennen i front er helt perfekte. Til og med værhårene til tigeren er klare og tydelige på bildet.

Alt i alt er bildekvaliteten svært god på dette kameraet, og det har da også lenge vært et referansepunkt for proffene. Men det spørs om ikke Fujifilm er nødt til å gjøre den neste modell enda et hakk bedre hvis de vil hamle opp med erkerivalen Olympus C-1400 L.

Innstillinger på proffnivå

Er du på jakt etter å kunne kontrollere eksponeringen selv, er dette kameraet for deg. Det mangler noen få av de mest moderne finesser som LCD-skjerm og speilreflekssøker, men der stopper også ulempene. For når det gjelder tekniske muligheter, er det ingen som kan måle seg med Fuji DS 300.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer