Fuji DX-10

Fuji DX-10 er det billigste kameraet i testen, og pris og kvalitet hører selvsagt sammen. Vi mener likevel bestemt at det kan være fornuftig å spandere en ekstra tusenlapp for å et bedre kamera enn dette.

Publisert

3317">Se bilder tatt med kameraetFuji DX-10 har en oppløsning på 1024 x 768, og det er bare Canon som har en tilsvarende lav oppløsning i denne testen. Oppløsning er likevel ikke det viktigste, men Fujo svikter på flere punkter.

Svikter i farger og detaljer

I forhold til de andre kameraene i denne testen, holder ikke bildekvaliteten på dette kameraet. Dette har flere årsaker. For det første registres ofte fargene feil på en slik måte at det krever betydelige kunnskaper for å rette det opp i et bildeprogram.

For det andre tegner kameraet vanskelige detaljer som diagonale linjer på en dårlig måte. Dette er umulig å rette med et normalt kunnskapsnivå om bildredigering, og blir spesielt tydelig hvis du forstørrer utskriften. Det er også mye støy i mørke farger.

Utydelig LCD-skjerm

Alle de andre kameraene i testen har to LCD-skjermer. En øverst på kameraet som brukes til å sjekke diverse innstillinger, f.eks. hvor mange bilder som er igjen eller om makroen er koblet inn. I tillegg er det en som brukes til å se bildene som er tatt, eller gjøre mer spesielle innstillinger på en meny. På DX-10 er det bare én stor LCD-skjerm som brukes til alle innstillinger, og den kan ofte bli utydelig (spesielt i skarpt utelys). Derfor blir det vanskelig å se hvilke innstillinger som egentlig gjelder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer