Fuji DX 5

Fuji DX 5 er et kompakt lommekamera som bare veier 160 gram. Kameraet har 640x480 punkters oppløsning og tar forholdsvis gode bilder i denne klassen. Vi er derimot ikke fornøyd med søkeren, og vi savner en LCD-skjerm som kan vise bildene på kameraet.

Publisert

Gjemt kvalitet

Når vi tok bilder ute, har DX-5 en tendens til å gi bilder med et litt matt preg, og ofte også med et blåstikk. Men dette kameraets problemer er typisk av en slik art at de er enkle å korrigere i et bildeprogram. Etter at bildene er korrigert, ligger kvaliteten over gjennomsnittet for denne typen kameraer. Potensielle kjøpere bør absolutt være oppmerksom på dette.

I likhet med mange av de enklere digitale kameraene vi har testet, ble vårt innemotiv litt for krevende for dette kameraet. Bildene ble i flere tilfeller undereksponerte, eller de har et rødstikk. Dette er ikke enkelt å rette, fordi de enkelte bildepunktene gjerne er ødelagt av undereksponeringen. Bildet som er gjengitt i denne artikkelen er det beste vi klarte å få til, og når først eksponeringen blir riktig er vi stort sett fornøyd med kvaliteten både på farger og detaljer.

Få finesser

Dette er et enkelt kamera hvor Fuji tydelig har prioritert en lav pris fremfor mange tekniske finesser. Men viktige egenskaper som blitz og utskiftbart minnekort gjør at det holder såvidt likevel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.