FujiFilm 4700 Zoom

Fujis nyeste digitalkamera er merket både med 4,3 megapiksler og 2,4 megapiksler. I tillegg står det Super CCD på kameraet. Her er det altså tydelig at Fuji har gjort teknologiske nyvinninger, og vi har testet kvaliteten.

Publisert

Designet på kamerahuset er av samme type som tidligere Fuji-modeller, hvor selve kameraet står på høykant, og hvor utformingen er gjort så kompakt som overhodet mulig. Mange vil sikkert være enig i at dette er ganske lekkert.

Super CCD og 4,3 megapiksler?

For en tid tilbake dukket det opp en rekke pressemeldinger fra Fuji hvor det ble annonsert at selve formen på CCD-brikken har gjennomgått en vesentlig oppgradering. Nyvinningen har fått navnet Super CCD, og forskjellen er utformingen av de lysfølsomme punktene. Vanligvis er disse punktene kvadratiske i et rutemønster, mens Super CCD har lysfølsomme punkter plassert omtrent som i en bikube, altså i en slags diamantformasjon hvor hvert enkelt punkt på brikken er åttekantet.

Dette innebærer at bildene som tas med kameraet må bearbeides tilbake til det vanlige rutemønsteret som utgjør alle digitale bilder, og den løsningen som er valgt øker også antallet bildepunkter. Dette kalles å interpolere (øke antallet bildepunkter med programvare), og på FinePix 4700 økes antallet bildepunkter fra 2,4 mill. (som kameraet registerer optisk) til 4,3 mill. etter interpolering. Dette gir en effektiv oppløsning på 2.400 x 1.800 bildepunkter. Imponerende, men holder kvaliteten mål?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer