Fujifilm A500

MINITEST: Stadig flere produsenter tilbyr kamera til 1500 kroner, og vi vil ta en titt også på dem fremover. Først ut er Fujifilm A500.

Publisert
Sist oppdatert

Kameraprisene har falt og falt, og vi skal ikke mer enn et par-tre år tilbake i tid, før et anstendig kamera gjerne kostet det dobbelte av hva det gjør nå. Nå selges det til og med kameraer i vanlige matbutikker, og vi har mottatt mange henvendelser om vi ikke kan se på kameraer i 1500-kronersklassen. Får man et godt nok kamera til denne prisen, eller er man bedre tjent med å spare opp en tusenlapp eller to ekstra?

Fujifilm A500 har vi funnet til så lite som 1300,- hos flere nettbutikker og byr på 5.1 megapiksler i lommeformat; om ikke enn noe tykkere enn de minste modellene. Fuji har også plassert sin SuperCCD-brikke i kameraet, som tradisjonelt har vært å finne i litt dyrere modeller. Siden sensoren er 1/2,5 tommer, blir sensortettheten 204.000 pr. kvadratmillimeter, som er ganske høyt med tanke på støy.

Objektivet har Fujifilm stått for selv, og byr på 3x optisk zoom i et område tilsvarende 38-114mm. Maksimal blenderåpning er f/3,3 og f5,5 på henholdsvis vid og tele, der spesielt sistnevnte er i svakeste laget. Objektivet bruker relativt lang tid på å komme ut av kameraet når det slås på, og vi målte tiden det tok fra vi slo på kameraet til første bilde var tatt til 3,5 sekunder. Ut- og innzooming går for øvrig på 1,25 sekunder og indikeres i displayet, noe vi liker. Det er for øvrig en litt merkelig løsning Fuji har laget på zoomkontrollen, der en plastknapp (som også brukes i menyene) skal skyves opp ned, og den er ikke videre komfortabel å bruke. Vi setter også pris på at piltastene har hurtigtaster til makrofotografering (min. 10cm avstand) og blitsoverstyring når du tar bilder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer