Fujifilm annonserer F300EXR, S2800HD og Z280EXR

15x optisk zoom i kompakt format og lynrask autofokus.

Style: Neutral
Style: Neutral Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fujifilms F-serie har lenge vært blant det ypperste å få på kompaktmarkedet der kameraene har vært spesielt gode på støy ved høy følsomhet og der den forrige toppmodellen, F200EXR, hadde funksjonalitet som gjorde det mulig å ta bilder med svært godt dynamisk omfang.

Faktisk hevdet vi, da vi testet F200EXR at vi aldri hadde sett bedre bilder fra et lommekamera.

Vi er derfor spente på neste modell - i dag annonserer oppfølgeren Fujifilm F300EXR, som nå har fått 15x optisk zoom og vidvinkel tilsvarende 24mm. For å holde kamerahuset kompakt (3,3cm dypt) ser vi imidlertid at brikkestørrelsen er redusert til 1/2" (fra 1/1,6" på F200EXR) med samme oppløsning, så det skal bli spennende å se hvorvidt det nye Fujifilmkameraet er like godt med tanke på støy og dynamisk omfang. For å oppnå et såpass tynt kamerahus har Fujifilm også laget objektivet slik at to av linsene bretter seg ned i kameraet når objektivet trekkes tilbake.

I pressemeldingen legger Fujifilm vekt på den nye hybrid-autofokusen der de kombinerer kontrastbasert fokus med fasemåling for å oppnå fokushastigeter ned mot 15 hundredeler. Viser dette seg å fungere like godt som i Fujifilms testlaboratorie kan vi ikke skjønne annet enn at dette kameraet vil få den raskeste autofokusen på markedet og være fullt på høyde med speilreflekskameraer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer