Fujifilm Finepix 2600Zoom

Finepix 2600Zoom har et kompakt og tillitsvekkende design. Men hvordan er det i bruk?

Publisert
Fujifilm Finepix 2600Zoom

Fujifilm har høstet gode kritikker for sine siste kameraer. Finepix 2600 Zoom er selskapets satsning blant førstegangskjøpere av digitale kameraer.

Funksjonalitet

Finepix 2600Zoom er utstyrt med en 2.0 megapiksels CCD, og en støysvak, behagelig motorstyrt zoom som yter inntil 3x. I tillegg kan du benytte en digital zoom på 2,5x. Bildene får en oppløsning på 1600x1200, 1280x960, eller 640x480 piksler. I tillegg kan du ta korte videoklipp i avi-format, og du kan også bruke 2600Zoom som webkamera.

I likhet med C220Zoom fra Olympus bruker også Finepix 2600Zoom minne av SmartMedia-typen. Det medfølgende kortet er på 16 MB, som er det dobbelte av hva du får med dersom du velger Olympus-kameraet.

Kameraet har en rekke muligheter for manuelle innstillinger, eller du kan velge å kjøre alt på automatikk, som ofte gir de beste resultatene.

Konstruksjon

Kamerahuset til Finepix 2600Zoom er i matt og blank plast. Med det samme kan det virke litt klumpete, men det er likevel relativt kompakt og veier ikke mer enn knappe 250 gram. Utformingen er også funksjonell. Utløseren styrer du med høyre pekefinger, og zoomen styres med tommelen. Kameraet holdes og styres lett med én hånd.

Det innebygd objektivdeksel skyves til siden når du skal ta bilder, men du må i tillegg skru kameraet på ved hjelp av en knapp på toppen av huset.

LCD-skjermen på baksiden er relativt stor; 1,8". Den er derimot altfor mørk og kontrastsvak, og det er vanskelig å bli klok på den både til innendørs og utendørs bruk. Du kan riktig nok stille lys fra menyen, men det fører stort sett ikke til annet enn at bildet blir blassere.

Kameraet er kompakt og styres relativt lett med en hånd.
Kameraet er kompakt og styres relativt lett med en hånd. Vis mer
Fujifilm Finepix 2600Zoom
Fujifilm Finepix 2600Zoom

Den innebygde blitsen ligger litt nært objektivet, men har til gjengjeld svært god spredning.

Brukervennlighet

Nær sagt alle innstillinger styres via menyen på LCD-skjermen. Funksjoner som blits, selvutløser og makro burde etter vår mening ha ligget bare et knappetrykk unna. Menyen er derimot relativt enkel å navigere seg i, og Fujifilm har benyttet både tekst og symboler for å unngå forvirring.

Kameraet bruker ca 4 sekunder på å bli klar til bruk fra du fjerner objektivdekselet og skrur på kameraet, til det er klart til å ta bilder. Sammen med HP Photosmart 620 er det kun Finepix 2600Zoom i denne oversikten som bruker en todelt oppstartsprosess (først obektivdeksel, deretter skru på).

Bildekvalitet

Fujifilm Finepix 2600Zoom klarer seg godt både på innendørs og utendørsbilder, med en skarphet som overgår de fleste andre i klassen. Spesielt ble vi imponert over utendørsbildene, med god detaljgjengivelse selv på store avstander.

Noen av bildene har et lite gulstikk, men det kan evt rettes i et fotoredigeringsprogram, for eksempel Photoshop eller PaintShop Pro.

Se eksempelbildene selv

Konklusjon

Fujifilm Finepix 2600Zoom ble et positivt bekjentskap. Det er et funksjonsrikt kamera, har et fint design, og tar gode bilder.

På minussiden finner vi først og fremst en for mørk LCD-skjerm og at du må klikke litt for mange ganger for å finne selv de vanligste funksjonene.

Kameraet finnes i mange nettbutikker, og prisen ligger som regel i underkant av 3 000 kroner. Det er en grei pris på et godt kamera med mange funksjoner.

Lenker:
Fujifilm Norge
Norkom (distributør)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer