Fujifilm FinePix 2800 Zoom

Dette kameraet minner om et speilreflekskamera i miniformat, og har egenskaper ingen andre 2 megapixels kamera kan vise maken til.

Publisert

Formen på kameraet er tilsiktet. Funksjonen blir nemlig også som er speilrefleks fordi du ser gjennom objektivet når du ser i søkeren. Riktignok ikke på tradisjonelt vis, men ved hjelp av en elektronisk mikro-LCD i søkeren.

Søkeren gir et bildeutsnitt som er en smule mindre enn det fotograferte bildet, mens LCD-skjermen gir et noe mer nøyaktig utsnitt. Formen er klumpete og kan knapt kalles elegant, men den er praktisk og kameraet er mindre enn man skulle tro. Enklere betjening er knapt å oppdrive og de få betjeningsorganene er ergonomisk godt plassert.

Skjermen mangler antireflekterende belegg, men det oppveies ved at du kan se i den elektroniske søkeren i stedet. Enkelte detaljer virker litt billige, slik som dekslet over kortspalten og stativfestet i plast, men alt i alt gir kameraet et tillitsvekkende helhetsinntrykk.

Egenskaper

De manuelle mulighetene er ikke kameraets sterke side. Her er alt automatisert, med unntak av de to viktigste funksjonene, eksponering og hvitbalanse. De kan stilles manuelt. Likevel har modellen fått finesser som slett ikke er vanlige i denne prisklassen. Du kan gjøre videoopptak med lyd, du kan gjøre rene lydopptak som en diktafon og du kan bruke kameraet som webkamera for videokonferanser o.l. Og, ikke nok med det, du kan også ta seriebilder med 2 bilder i sekundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer