Fujifilm FinePix A303

Finepix A303 er et nytt 3-megapiksels kamera i prisklassen 3-4.000 kroner. Møtet med det lille kameraet ble i hovedsak en positiv opplevelse.

Publisert

3 megapiksler er ikke lenger forbeholdt de dyre og avanserte kameraer. Stadig flere produsenter kommer på banen med kompakte og flotte 3 megapiksels-kameraer til akseptable priser. For en stund siden siden presenterte vi Ricoh Caplio RR30, denne gangen er turen kommet til Fujifilm og modellen FinePix A303.

Funksjonalitet

Bildebrikken i A303 er på 3.24 millioner effektive punkter. Det gir bilder i oppløsning på 2.048x1.536 piksler, noe som ofte viser seg å være tilstrekkelig til utskrifter/fremkallinger opp mot A4-format. Kameraet trives godt med helautomatikken påslått, men her finnes riktig nok noen manuelle innstillinger (blant annet knyttet til hvitbalanse og eksponering) dersom du skulle ønske å eksperimentere.

Zoom-objektivet er av typen Fujinon, og yter 3x optisk. I tillegg kan kameraet forstørre inntil 3.2x digitalt.

Bildene lagres til et xD-Picture Card, en ny type minnekort fra Toshiba som måler beskjedne 20x25x1.7 mm og veier 2 gram. Et 16 MB-kort følger med, mens kortet finnes i størrelser opp til 128 MB. 256 MB-utgaver ventes på markedet rundt årsskiftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer