Fujifilm FinePix F30

Med usannsynlig god ISO-ytelse og dertil gode innendørsegenskaper, er toppmodellen fra Fujifilm et særdeles attraktivt kamera. En ny kompaktfavoritt?

Publisert
Sist oppdatert

Fujifilm har de siste årene gjort det godt på kompaktkamerafronten, og mens vi savnet enkelte ting ved F10 da vi testet det i fjor, trillet vi en femmer på terningen til F11 for et drøyt halvår siden - et kamera som hadde mange gode egenskaper.

Fujifilms kameraer er spesielt kjent for deres unike ISO-egenskaper. SuperCCD-brikken, med oktagonalt formede sensorer, har bedre egenskaper i forhold til støynivå, og det gjør at disse kameraene gir gode resultater med langt høyere ISO-verdier enn konkurrentene. Det, igjen, betyr at kameraet ikke trenger like mye lys, som gjør at du kan bruke kortere lukkertider for skarpere bilder. Det blir lettere å ta gode innendørsbilder uten blits, og blitslyset når lenger med høyere ISO-verdier.

Høy ISO-toleranse vil i de fleste situasjoner være mer praktisk enn en optisk bildestabilisator. En bildestabilisator kan hjelpe deg når du tar bilder av motiver som ikke er i bevegelse, men kan ikke korte ned lukkertiden, som gjør at du kan fryse elementer i bevegelse. Det optimale er selvsagt å ha begge deler, slik at du kan bruke lave ISO-verdier når du tar håndholdte bilder av motiv som ikke er i bevegelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer