Fujifilm FinePix F31fd

TEST: Rett før jul kåret vi Fujfiilm FinePix F30 til det beste lommekameraet, og nå er oppfølgeren her. En ny kompaktfavoritt?

Publisert
Sist oppdatert

F31fd er det nyeste kameraet i Fujifilms F-serie; en kameraserie som har høstet gode kritikker verden over. Så sent som i november kåret vi, i samarbeid med TV2 Hjelper deg, forgjengeren FinePix F30 til det beste lommekameraet denne julen, med glimrende bildekvalitet, gode innendørsegenskaper og enorm batterilevetid.

Fujifilms FinePix-kameraer gjør det spesielt godt i dårlig lys fordi CCD-brikken er den største som er å finne blant kompaktkameraene, i tillegg til at de oktagonalt formede sensorene genererer mindre støy enn de firkantede som sitter i andre digitalkameraer. Kameraene har også en ganske aggressiv støyfjerning som gjør at du på høye ISO-verdier får en litt "malt" effekt, men som vi til 10x15-utskrifter foretrekker fremfor godt synlig bildestøy. Fujifilm er også kjent for å ha god optikk, og forgjengeren klarte å gjengi de skarpeste bildene fra et lommekamera vi har sett til dags dato.

Never change a winning team

Selvsagt har ikke Fujifilm endret mye på trylleformelen når de nå lanserer oppfølgeren. Kameraet fremstår som svært likt sin forgjenger på de aller fleste områder - de har identisk størrelse, vekt, blits, optikk, CCD, prosessering, LCD-skjerm, knappeutforming og menyer, men F31fd har et par nye egenskaper som er verdt å trekke frem. Den første er ganske innlysende - fd står for "face detection", altså ansiktsgjenkjenning, og der er konseptet som følger:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer