Fujifilm FinePix S304

Vi likte kameraet umiddelbart etter at vi hadde pakket det ut. Det er kompakt, og utformingen gir et godt grep. Bildekvaliteten er meget god, og kameraet har mange funksjoner. Hvem skulle tro at dette kameraet koster 4.500 kroner?

Fujifilm FinePix S304

S304 etterfølger suksessmodellen 2800Zoom, som vi likte svært godt. Du kan lese hele testen til Kai Thon her.

S304 tar blant annet bilder med høyere oppløsninger, har flere manuelle innstillinger, og oppvippbar blits. Det er nyheter vi vet å verdsette. Det skulle etter hvert vise seg at kameraet ble en av våre absolutte favoritter i denne klassen.

Funksjonalitet

Bildebrikken i S304 er på 3.2 megapiksler, noe som gir bilder i oppløsninger på inntil 2048x1536 bildepunkter. Fujinon-objektivet yter hele 6x optisk zoom, og dekker området mellom 38-228 mm sammenlignet med et 35mm kamera.

Kameraet er utstyrt med elektronisk søker, dvs du ser gjennom objektivet når du kikker i den. Det gir nøyaktig bildeutsnitt, og dermed også speilrefleks-følelse. Samtidig muliggjør elektronikken at du kan få informasjon om bildeoppløsning, batterilevetid etc i selve søkerbildet. I tillegg har kameraet en 1.8" LCD på baksiden som kan brukes når du skal ta bilder.

Minnetypen som brukes i S304 er XDCard, den nye minnebrikken som Fujifilm selv har vært med å utvikle. Denne erstatter SmartMedia som blant annet ble brukt i forgjengeren 2800Zoom. Minnekortet er knapt større enn en tommelfingernegl, og finnes i størrelser opp til 256 MB. Det ventes langt større kapasiteter allerede neste år. Kortet som følger med er på 16 MB, og det gir ca 12 bilder i høyeste oppløsning og lavest kompresjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer