Fujifilm Finepix S5500

S5500 er blant de rimeligste kameraene med 10x zoom. Det betyr slett ikke at det er et dårlig kamera

Publisert

Modellen bygger på S5000 som vi gav bra skussmål i vår test for ca ett år siden. Huset er omtrent identisk, SLR-look, sort plast med gummiert, kraftig grep. Vekten er også omtrent lik, 434 gram inkl 4 stk AA-batterier.

Den mest oppsiktsvekkende endringen fra S5000 er at Fujifilm har forkastet sin egen SuperCCD-brikke til fordel for en konvensjonell 4 megapiksels brikke. Fujifilm har måttet tåle mye kritikk for at SuperCCD-brikken produserte mye støy – og dette er helt sikkert en av grunnene til byttet. Laveste ISO-verdi er nå 64, mot 200 på forgjengeren.

Klarer seg godt uten stabilisator

Kameraet har ikke optisk bildestabilisator, men klarer seg likevel bra på tele. Det skyldes flere ting, først av alt er objektivet meget lyssterkt (F3,1 ved full tele), og i tillegg blir ikke detaljene ødelagt like raskt ved høye ISO-verdier som på en del andre kameraer.

LCDen er fortsatt bare 1,5", men den har god skarphet og fargegjengivelse. Den klarer seg bra i dagslys, også innendørs, men krever mer lys enn de andre i denne testen. Dette ser du tydelig ved å klikke her. Den elektroniske kikke-søkeren har litt lav oppløsning, og var derfor aldri noe førstevalg under vår test.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer