Fujifilm FinePix S6500fd

TEST: For deg som har lyst på et kamera i speilrefleksstørrelse, men som ikke har så mye penger til rådighet, kan dette kameraet være løsningen. Vi har testet!

Publisert
Sist oppdatert

Det er blitt populært med speilrefleks om dagen, noe som sannsynligvis har en stor sammenheng med at produktene har falt i pris til et overkommelig nivå for mange. Allikevel har det lett for å balle på seg når du skal ha optikk. Kit-objektivet som pleier å følge med, har som regel begrenset lysstyrke, brennvidde og kvalitet, og for å få en serie objektiver som dekker det meste av situasjoner, blir det ofte en del tusenlapper ekstra. I tillegg tar utstyret stor plass i sekken.

For deg som liker å ha litt å holde i, men som ikke er villig til å investere flerfoldige tusen, kan dette være kameraet for deg. Fujifilm FinePix S6500fd er ikke et speilrekskamera selv om det ser sånn ut, og innehar dessuten funksjoner som speilreflekskameraene ikke har, blant annet ansiktsgjenkjenning og muligheten for å filme. Kameraet havner i klassen "superzoom", som med 28-300mm brennvidde (35mm-ekvivalent) byr på hele 10,7x optisk zoom. Objektivet er også forholdsvis lyssterkt, med f/2,8 som største blender på vidvinkel og f/4,9 i teleenden. Å kjøpe tilsvarende optikk til et speilreflekskamera ville ha blitt en dyr affære, selv om Canon PowerShot S3 IS hadde f/3,5 på tele (420mm), som slipper inn dobbelt så mye lys som f/4,9. Canon-kameraet har imidlertid ikke like god vidvinkel som S6500fd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer