Fujifilm FinePix S9600

Hvis du ikke er så kresen på størrelsen, er Fujifilm S9600 ultrazoomkameraet som har litt å holde i. Med stort grep og zoomring på objektivet bør entusiastene være meget godt fornøyde, men hva så med resten?

Publisert
Sist oppdatert

Denne testen inngår i en gruppetest av ultrazoomkameraer for TV2 Hjelper deg som sendes 12.april.

S9600 er Fujifilms tyngste skyts denne våren, for det er ingen lettvekter som bærer det høyeste modellnummeret. Med en vekt på 750 gram og relativt stor størrelse er Fujifilm S9600 ett av de få ultrazoomkameraene som virkelig føles som et speilreflekskamera.

Svært velkomment er det også at kameraet har vidvinkel tilsvarende 28mm. Riktignok er ikke tele-enden (tilsvarende 300mm) noe i nærheten av monsteret fra Olympus, som kan skilte med 504mm (og samme vidvinkel), men det kan vi tilgi bare bildene blir gode. I tillegg skal det tas med i regnestykket at CCD-sensoren er større på dette kameraet enn på de andre (1/1,6" vs. 1/2,5"), som gjør at den reelle brennvidden er større på dette kameraet for å få tilsvarende utsnitt som på de andre.

Største blender er på f/2,8 på vidvinkel, men teleenden er ikke like imponerende som de fleste av konkurrentene, med største blender på f/4,9. Sammenlignet med f.eks. Canon PowerShot S3 IS, som har f/3,5 på full tele (432mm), slipper dette kameraet inn omtrent halvparten så mye lys, som betyr at lukkertid eller ISO-verdi må dobles i forhold til Canon-kameraet for å fange det samme lyset. Makronærgrensen er for øvrig på svært gode 1cm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer