Fujifilm FinePix V10

Enkelte hevder at oransje er den nye rosa. I så fall har vi tatt oss godt ut den siste uken!

Publisert
Sist oppdatert

Det hagler inn med nye kameramodeller om dagen, og fra Fuji mottok vi for en ukes tid siden denne lille oransje krabaten, som vi ved første øyesyn falt pladask for og måtte flytte litt opp på prioriteringslista. Ikke bare fordi oransje er en særdeles utradisjonell farge på et kamera – kameraet støtter ISO-verdier opp til 1600 og har en gigantisk tre tommers skjerm på baksiden uten å ære stort større selv. Det er heller ikke så vanlig med fire spill innbakt i kameraet!

Ser vi på spesifikasjonene, er V10 også utstyrt med Fujifilms proprietære SuperCCD-brikke, som gjør at ISO-verdien kan pushes relativt høyt før støyen begynner å melde seg. Objektivet har de også laget selv, og det byr på 3.4x optisk zoom med et 35mm-ekvivalent zoomområde på 36-130mm. Det er lyssvakt på full tele med laveste f-verdi på 5.5, men tar det igjen på vidvinkel med f/2.8 som største blender, som vi sjelden finner bedre når det gjelder lommekameraer. Vi setter for øvrig pris på at Fuji har valgt en CCD-brikke på 5.1 megapiksler, men med en størrelse på 1/2,5 tommer gir det allikevel en sensortetthet på drøye 200.000 pr kvadratmillimeter. Nærgrensen for makrobilder er oppgitt til 9cm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer