Fujifilm FinePix Z5fd

TEST: Lekkert, lite og rosa - hva mer kan en kvinne ønske seg?

Publisert
Sist oppdatert

Fujifilm er på hugget om dagen i markedet for lommekameraer. Mens F-serien går sin seiersgang verden rundt, har vi denne gangen tatt en titt på det nyeste medlemmet i Z-serien.

Z-serien er Fujifilms "moteserie", noe som også gjenspeiles i fargeutvalget. Z5fd fås i moccabrun (som vi fikk låne), sølv og bringebærrød (eller rosa som vi sier her til lands) og har et snertent design. På grunn av at objektivet er innfelt i kamerahuset er kameraet ganske tynt, og det slås av og på ved å skyve hele fronten til side. Litt ekstra bling-bling blir det også av at "Z5" lyser opp på forsiden av kameraet når det slås på.

Innfelt optikk

Optikken som sitter i kameraet følger som sagt det såkalte "folded optics"-prinsippet, der linseelementene er felt inn i kameraet. Fordelen er at kameraet kan lages tynnere og at oppstartstiden kan gjøres raskere, siden objektivet ikke trenger å komme ut av kamerahuset.

Tradisjonelt sett er imidlertid ikke disse objektivene like lyssterke, og det gjelder også for dette kameraet: svake f3.5 er største blender på vidvinkel (teleenden er riktignok relativt lyssterk med f4.2). Kameraet har 3x optisk zoom og brennvidden på vidvinkel tilsvarer 36mm. Makronægrensen er på 8 cm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer