Fujifilm lanserer nye digitalkameraer

En rekke nye kameraer fra Fujifilm er snart på plass i butikkhyllene.

Publisert
Sist oppdatert

Nyhetene inkluderer en helt ny E-serie bestående av tre kompaktkameraer med kraftig vidvinkelobjektiv, samt Finepix S5500, F440 og F450 som alle tre er oppgraderte utgaver av kameraer som allerede er på markedet.

E-serien: Enkelhet, bildekvalitet og vidvinkel

FinePix E-serien får tre medlemmer ved lanseringen. De to første, E500/510, har fått 3,2x optisk zoom tilsvarende 28-90 mm på 135mm kamera. Det er like kraftig vidvinkel som blant annet Canon Powershot S60/S70, og var tidligere svært sjelden kost på så kompakte kameraer. Modellene har fått henholdsvis 4,1 og 5,2 megapiksels CCD. Ut fra pressemeldingene kan det se ut som om det er snakk om konvensjonelle CCDer.

Storebror i serien, E550, har fått 6,3 megapiksels CCD, og 4x optisk zoom. Her er vidvinkelen litt mindre, og zoomområdet tilsvarer 32,5-130 mm hvis du konverterer tallene til 135mm-verdenen. Dette kameraet kan for øvrig også ta opp videofilm i VGA-oppløsning uten hakking, og med lyd. De to andre modellene klarer bare halv oppløsning på opptakene.

Alle tre modeller har fått en stor 2" LCD bestående av 154.000 punkter, og skal være i butikkene mot slutten av september. Prisen på E500 vil være rundt 3.000 kroner, mens E550 vil koste rundt 4.500 kroner (veiledende). Et sted i mellom her vil E510 ligge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer