Fujifilm lanserer to nye kompaktkameraer

NYHET: Finepix F10 har svær LCD-skjerm og imponerende batterikapasitet. Men det mest spennende ved dette kameraet er en nyutviklet teknologi.

Publisert
Sist oppdatert

Fujifilm gjør det skarpt på kamerafronten om dagen, og var i januar det nest mest solgte kameramerket i Norge, etter Canon. Nå lanserer de to nye modeller, som neppe vil gjøre det mindre attraktivt å vurdere Fujifilm i tiden fremover.

Finepix F10: trenger nesten ikke lys

Den første modellen er helt klart den mest spennende - rent teknisk sett. Finepix F10 har en 6,3 megapiksels CCD-brikke av typen Super CCD HR (5. generasjon). Denne brikken, sammen med et nytt 3x optisk zoomobjektiv og en ny bildeprosessor, utgjør noe Fujifilm kaller Real Photo Technology. Denne teknologien muliggjør svært høye ISO-verdier (inntil ISO 1600) uten at støy ødelegger bildene, heter det i en pressemelding fra Fujifilm. I praksis betyr det blant annet at du skal kunne fotografere innendørs uten å behøve å bruke blits.

I tillegg skal kameraet være blant de kjappeste i klassen, både på oppstart, utløser og tid fra et bilde er tatt til du kan ta et nytt. Du kan også filme i VGA-oppløsing, med 30 bilder pr sekund. Lagring skjer til minnekort av typen xD, et 16 MB kort følger med.

Men kameraet har også andre, gode egenskaper. En av dem er batterilevetiden, hele 500 bilder skal du kunne ta mellom to ladinger, i følge Fujifilm. En annen er LCD-skjermen, som er 2,5 tommer stor - og dermed blant de største i klassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer