Fujifilm med 30x zoom

Oppsiktsvekkende kamera fra Fujifilm.

HS10 er Fujifilms nye beist.
HS10 er Fujifilms nye beist. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart duket for den årlige fotomessen, PMA, og det betyr at det sannsynligvis kommer enda flere kameranyheter i løpet av de nærmeste ukene.

Fikk du med deg forrige runde? Årets første kameranyheter

Fujifilm glimret med sitt fravær i januar, men slår nå tilbake. Kraftig tilbake.

Fujifilm FinePix HS10

Verdensrekorden for ultrazoomkameraer er herved slått - Fujifilm lanserer et kamera med ikke mindre enn 30x optisk zoom og god vidvinkel (24-720mm f/2,8-5,6), der man i tillegg kan vri på objektivet for å zoome, altså på samme måte som man zoomer på speilrefleks.

HS10 har en ny CMOS-brikke på 1/2" med 10 megapiksler oppløsning, noe vi også synes er verdt å merke seg, siden det er sjelden høyere oppløsning har noe for seg og man ofte får mindre støy med færre megapiksler. Brikken er også mekanisk stabilisert.

Kameraet har en 3" LCD-skjerm som kan vinkles opp og ned (230.000 punkter). I tillegg har kameraet en elektronisk søker.

Det stopper imidlertid ikke her. HS10 kan ta 10 bilder i sekundet med full oppløsning (vel, 7 på 0,7s for å være nøyaktig), filme i full HD (1080p) og fange 1000 bilder i sekundet med redusert oppløsning. Det har også en avansert panoramafunksjon der du bare trenger å flytte kameraet langs horisontallinjen uten å knipse underveis, noe Sony også har i enkelte av sine kompaktmodeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.