Fujifilm med banebrytende digitalkamera

De viktigste enkeltfaktorene for å ta gode digitalbilder er god optikk og høy oppløsning på CCD-brikken, som er "filmen" i det digitale kameraet. Snart lanserer Fuji et kamera med hele 2,3 mill. bildepunkter, og det er et langt steg fremover. Når kameraet i tillegg er i miniformat, vil det kunne friste svært mange kamerakjøpere.

Fujifilm med banebrytende digitalkamera
Publisert

Fuji er kjent for å lage kameraer med god bildekvalitet, noe som blant annet oppnås ved at punktene på CCD-brikken til Fuji er kvadratiske og ikke rektangulære (som så må gjøres om til kvadratiske i kameraet) som er vanlig på andre kameraer. Den nye modellen har fått navnet MX-2700, og er en oppfølger til kameraet MX-700 som har vært på markedet en stund.

Kameraet slippes først til sommeren, og har en oppløsning på hele 1800 x 1200 (2,3 mill. bildepunkter). Det overgår selv testvinneren i vår løpende test av digitale kameraer, Canon Pro70. Canon-kameraet har til sammenligning 1,68 mill. bildepunkter.

MX-2700 har ikke optisk zoom, men har digital 2,5x zoom. Siden oppløsningen er så høy, kan det tenkes at denne løsningen fungerer, men vi har ikke alt for store forhåpninger. De digitale zoomene vi har testet så langt, har ikke fungert i det hele tatt. Brennvidden er på 35 mm (tilsvarende et 35-mm-kamera), og kameraet har både optisk søker og LCD-skjerm-søker.

Kameraet veier bare 240 gram. Høyden er bare 9,6 cm, mens bredden er 7,9 og dybden 3,3 cm. Siden kameraet er så lite, kommer det til å bli en sterk utfordrer til Canon A5, som også satser på den delen av markedet som vil ha de aller minste kameraene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer