Fujifilm X100 annonsert

Stor sensor, fast optikk og hybridsøker.

Fujifilm FinePix X100 ser retro-lekkert ut. Foto: Fujifilm
Fujifilm FinePix X100 ser retro-lekkert ut. Foto: Fujifilm Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens markedet for små systemkameraer uten speil er i ferd med å ta av, velger Fujifilm en annen vri på sitt bidrag.

X100 blir nemlig et kamera med APS-C-sensor, men det kommer med fastmontert optikk og er derfor ikke et systemkamera. Allikevel ser det svært spennende ut, og retrofans vil definitivt ha noe å glede seg til.

Optikken er et 23mm f/2.0-objektiv som ikke kan byttes ut. Med en beskjæringsfaktor på 1,5, vil det si at brennvidden tilsvarer ca 35mm i 35mm-format. Fujifilm understreker at profesjonelle og entusiaster er i målgruppen, og at bildekvaliteten har stått i sentrum for utviklingen. X100 kommer også med EXR-prosessoren vi kjenner fra Fujifilms siste kompaktkameraer.

Både optisk og elektronisk søker

Fujifilm er også først ute med en hybridsøker som både er optisk og elektronisk. Det gjør også kombinasjonen mulig, der du får lagt mer data om bildet som skal tas oppå det du ser i den optiske søkeren, som hvitbalanse etc. Farger og lysstyrke på dette innholdet justeres seg i forhold til fargene på det du tar bilde av slik at det alltid er godt synlig, og du kan lett slå det av og på med en bryter foran på kameraet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer