Fujitsu B142

Usedvanlig elegant! Det er den umiddelbare reaksjonen til de fleste som stifter bekjentskap med Fujitsu B142. Den er liten nok til å passe i lomma på en allværsjakke, god å skrive på, og er til og med ganske rask.

Publisert

Fujitsu B142 er identisk i utseende med sin forgjenger B112, men har fått kraftigere prosessor og større harddisk.

Maskinen tilhører gruppen av ultraportable maskiner, og det er fullt mulig å finne Windows CE-maskiner som både er større og tyngre. Spørsmålene som melder seg i møtet med en så liten maskin er: Er det mulig å skrive på en så liten maskin? Hvor rask kan den være? Er det plass til et skikkelig batteri i den?

Spesifikasjoner

Fujitsu B142 har en nokså liten skjerm (8,4" TFT, 50% av gjennomsnittet) og et lite tastatur (60% av gjennomsnittet). Til gjengjeld er volumet behagelige 40% av gjennomsnittet (1129 cm³), og vekten bare 1269 gram (50% av gjennomsnittet).

Maskinens tekniske spesifikasjoner er ganske bra, om enn tilsynelatende i den dårligere enden av maskinene vi har testet: Pentium Celeron 300 MHz, 32 MB internminne og 4,3 GB harddisk.

B142 leveres med to pekeredskaper: Penn som kan brukes på skjermen, og en bred pekestav som er plassert rett nedenfor tastaturet.

For å få maskinen til å veie så lite som den gjør, har Fujitsu flyttet enkelte komponenter utenfor maskinen: CD-ROM-spiller, diskettstasjon og porter. Maskinen leveres med portreplikator og diskettstasjon, men CD-ROM-spiller må kjøpes i tillegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer