Fujitsu har de raskeste diskene

Fujitsu påstår at deres nyeste disker er verdens raskeste. Dette gjelder både i toppserien, blant de dyreste og mest avanserte, og i de mindre, rimeligere seriene. Ny, tettere lagring er nøkkelen til dette spranget i ytelse.

Fujitsu har de raskeste diskene
Publisert

De nye lesehodene som gjør det mulig å pakke data nesten dobbelt så tett på platene kalles GMR (Giant Magneto Resistive). Ekstra bonus ved denne teknikken er at med den samme rotasjonshastighet leses dataene dobbelt så raskt. Fujitsu påstår at de er de første som leverer produkter med denne teknikken.

10 000 omdreininger

Dette er de raskeste modellene, og kommer i kapasiteter på 36,4, 18,2 og 9,1 GB. Lesehastigheten oppgis til å være hele 45 MB pr. sekund, noe som krever potente grensesnitt for å håndtere datastrømmen. Diskene leveres derfor enten for FC-AL (Fiber Channel Arbitrated Loop) eller Ultra2 SCSI LVD (Low Voltage Differential). Kontrolleren på diskene har 2 prosessorer og 2 MB hurtigminne og søketiden er nå helt nede på 5 millisekunder i gjennomsnitt.

7200 omdreininger

Fujitsu leverer også en rimeligere serie disker, med samme kapasitet men med lavere rotasjonshastighet. Også disse diskene har 2 MB hurtigminne og leveres med Ultra2 SCSI grensesnitt.

Nye IDE-disker

GMR-teknologien brukes også i den nye serien med disker i IDE-versjon. Her er det to serier med rotasjonshastigheter på henholdsvis 7200 og 5400 omdreininger. De raskeste diskene kommer i kapasiteter på 18,2, 13,7 og 9,1 GB og fotgjengerne kommer i 5 størrelser i området fra 4,3 til 17,3 GB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.