Fujitsu lanserer nesten lydløse harddisker

Synes du PCen støyer for mye? Harddisker kan ofte gi fra seg betydelige mengder støy, og det blir ikke bedre når disken støyer sammen med andre komponenter som vifter o.l. Fujitsu tar dette på alvor, og lanserer en serie disker som er nesten lydløse.

Publisert

Den nye serien har en rotasjonshastighet på 7200 RPM, og kommer i størrelsene 10,2, 15,3 og 20,4 GB. Dette er ikke spesielt imponerende, men det er derimot støynivået. Dette er i følge Fujitsu bare 23 dBa, og det skal være en fjerdedel av hva tilsvarende disker fra andre produsenter presterer.

Bak det lave støynivået ligger ulike teknikker som materialer med akustisk demping, væskefylte lagre og ulike tilpasninger av styreprogramvaren.

Høy intern overføringshastighet

De nye Fujitsu-diskene skal også ha en svært høy intern overføringshastighet, og skal være i stand til å flytte 53,9 MB i sekundet. Hvis dette stemmer, utnytter diskene Ultra DMA/66-grensesnittet mot hovedkortet på en glimrende måte.

De første diskene, som lanseres i mai, vil ikke bli av den aller mest støysvake varianten. De første modellene kommer til å ligge rundt 25 eller 26 dBa, og dette er også bra.

Men vil vi betale for mindre støy?

Flere produsenter har lansert PCer som skal være ekstremt støysvake. Det mest nærliggende eksempelet er kanskje AST, som solgte helt støyfrie maskiner for noen år siden. Haken er at AST ikke finnes i Norge lenger. Om dette har sammenheng med akkurat denne modellen er umulig å si, men det er likevel et faktum at den produsenten med høyest profil på støysvakhet er borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer